Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Kornerups rådhus i Vordingborg

tirsdag den 14. marts kl. 13:30 - 14:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Midt i Vordingborgs historiske centrum, lige overfor Gåsetårnet og borgbanken fra middelalderen, ligger et stykke dansk arkitekturhistorie: Danmarks første historicistiske rådhus fra 1845. Følg med hjemmefra, når Realdania By & Byg Klubben viser rundt i det unikke nygotiske bygningsværk.

Med sine gule facader, brune vinduesrammer og spidsbuede, gotiske vinduer og døre var Kornerups nye rådhus et udtryk for tidens nye spirende stil: historicismen. Det blev med ét moderne at genbruge stilistiske virkemidler hentet i fortidens arkitektur.

Historicismen kom i høj grad til at præge 1800-tallets arkitektur og især de mange rådhuse, der blev opført i perioden omkring og efter afskaffelsen af enevælden. Kornerups Rådhus varslede således ikke blot et arkitektonisk nybrud, men også et samfundsmæssigt.

På rundvisningen viser historiker og projektleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, rundt i huset. Du kan bl.a. opleve: det skakternede gulv med de høje træpaneler i den imponerende hall, den gamle byrådssal med dertilhørende lysekrone, samt den nye, delvist nedgravede kontorejendom, der erstattede den ikke-fredede arrest i baggården.

Vil du selv gå rundt i huset?
Ønsker du i stedet at opleve huset i virkeligheden, kan du også tilmelde dig den fysiske rundvisning, der foregår samme dag. Se mere her

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest den 14/3 kl. 12:30) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Vi sender live den 14. marts kl. 13:30 til 14:15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i 24 timer efter rundvisningen er afsluttet. 

Mener du ikke at have modtaget linket til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06. 

Arrangementer til dig