Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Digegrevens Hus i Tønder - bygningskultur i grænselandet

tirsdag den 8. oktober kl. 14:30 - 15:15
Onlinerundvisning,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Se med hjemmefra, når vi åbner døren til 1700-tallets Tønder. Kom med på onlinerundvisning i Digegrevens Hus – en af byens fineste købmandsgårde, opført i senbarok og Louis Seize stil i 1777 og gennem tiden hjem for både en kniplingshandler, en borgmester og en digegreve. 

I Amerika raser den amerikanske uafhængighedskrig, i Frankrig springer gnisterne, der ender med at antænde revolutionen og koste Marie Antoinette og tusindvis af andre en tur i guillotinen. Men under danske himmelstrøg er der fred. Vi er i den ”florissante tid”, og der er fuld fart i handlen. Og fuld fart på arkitekturen.

I Tønder skabte familier sig formuer på eksport af kniplinger, som kunne omsættes til grundmurede og rigt udsmykkede købmandsgårde langs hovedstrøget i byen. En af dem er Vestergade 9 – der senere fik navnet Digegrevens Hus. Huset er dansk, men udformning og indretning er påvirket af både fransk arkitektur og nordtysk byggeskik. 

På denne onlinerundvisning tager historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, dig med bag facadens blomsterranker, rocailler og ornamenterede sandsten og viser rundt fra kælder til kvist i det fredede hus. 

Undervejs får du fortællinger om både bladguld, arsenik og kniplinger og et indblik i arkitekturen og restaureringen af et hus, der gemmer på historier om alt fra fugtige fester og brand til et bøgetræ i tagrenden. Efter rundvisningen ved du naturligvis også, hvad en digegreve arbejder med…

Kom tæt på den omfattende restaurering, der indebar både sikring af husets mange detaljer og transformation af det markante bindingsværkshus i baghaven, som skabte rammerne for en moderne anvendelse af det historiske hus.


Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 14.30-15.15 og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig