Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Digitale oplevelser med bygningskultur

Bygningskultur kan også opleves hjemmefra. Vi bringer historiske huse og arkitektur helt ind i din stue med:

Onlinerundvisninger
du kan se hjemmefra, når vi sender live fra vores huse rundt om i landet.

Digitale fortællinger
med temaer inden for bygningskultur og arkitektur og restaurering.

Videoer og bøger
om arbejdet med historiske huse, udviklingsbyggerier og byudvikling.

Onlinerundvisninger

Når tidspunktet eller beliggenheden forhindrer dig i at være med på stedet, ude ved arrangementerne, så gå på opdagelse i arkitekturen hjemmefra. Via onlinerundvisninger kan du komme med rundt på byggepladser og med på rundture i både store og små historiske huse. Se med, når vi sender live og stil spørgsmål, mens vi sender. Onlinerundvisningerne bliver optaget, så du også kan se dem om aftenen, når det passer dig. Du skal være medlem af Realdania By & Byg Klubben for at se med på onlinerundvisningerne.

Se hvilke onlinerundvisninger, du kan melde dig til

   

Næste onlinerundvisning: Dyrehave Mølle i Nyborg den 15. august

Sådan fungerer det

Tips & tricks - hvad gør jeg, hvis...

.

Digitale fortællinger

I en række digitale fortællinger har vi samlet vores viden og erfaringer med at udvikle og bevare de historiske ejendomme. I e-mailserier med forskellige temaer sætter vi i ord og billeder fokus på Realdania By & Bygs arbejde med bygningskultur og restaurering. De digitale fortællinger er gratis, men kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Transformationer

En vognport blev til lejligheder på Dyrehave Mølle, kostald omdannet til konferencesal på Nørre Vosborg. I tre e-mails over tre dage kan du læse om Realdania By & Bygs transformationer af udtjente bygninger med respekt for deres bevaringsværdier - 3 mails med mange cases. 
Tilmeld dig  "Transformationer"

Arkitekternes egne huse

Tag med på en rundtur i Realdania By & Bygs samling af ’Arkitekternes egne huse’. I fem mails, over fem dage får du fortællingen om de 19 unikke arkitekthuse - fra hoveddør til havestue - og samtidig et indblik i udviklingen af danskernes familiebolig i det 20. århundrede.
Tilmeld dig "Rum i arkitekternes huse"

Restaurering og CO2-aftryk

Få indblik i Realdania By & Bygs arbejde med at reducere CO2-aftrykket fra restaurering, drift og vedligeholdelse af vores historiske ejendomme. I seks mails, over seks dage får du både beregninger og beretninger om vores arbejde med livscyklusvurderinger (LCA) af de mange huse.
Tilmeld dig "Restaurering og CO2-aftryk"

Webfilm og bøger til download

I en lang række videoer og bøger har vi samlet fortællinger, erfaringer, billeder og filmklip fra Realdania By & Bygs arbejde gennem 20 år. Flere end 120 bogtitler og over 300 videoer bringer dig tæt på vores arbejde med både de historiske huse, det eksperimenterende nybyggeri og byudvikling over hele landet. Både videoer og bøger kan du se og læse, lige når du har lyst - helt gratis.

Se film om bygningskultur og restaurering

En videodagbog fra restaureringen af en 100 år gammel ballonhangar på Islands Brygge, en dokumentar om opførelsen af Isfjordscenteret i Illulissat i Grønland, en indblik i restaureringen og transformationen af herregården Nørre Vosborg. Det er bare et par af de videoer, du kan finde på Realdania By & Bygs YouTube-kanal.
Find film om bygningskultur på Realdania By & Bygs YouTube-kanal

  

Download Realdania By & Bygs udgivelser gratis

En fortælling om amtmandsboligen i Hjørring, en personlig beretning om arkitekt Knud Friis' eget hus i Brabrand, et tilbageblik på storhedstiden for Skagen Grå Fyr og et kig ind i fremtiden. Det er bare lidt af indholdet fra de mange bøger, du kan downloade gratis. Som medlem af Realdania By & Byg Klubben får du op til 50 procent rabat på køb af bøger.
Find alle Realdania By & Bygs udgivelser her