{{ category.Name }}
Log ind info
I 2005 købte Realdania By Byg arkitekten Arne Jacobsens eget hus på Gotfred Rodes Vej 2 i Charlottenlund. Realdania By & Byg gennemførte i 2005-2007 en gennemgribende restaurering af ejendommen. Huset og garage er tegnet og opført i 1929 af arkitekt Arne Jacobsen og er i 1931 udbygget med en tegnestuefløj og drivhus. Her boede og arbejdede Jacobsen selv frem til 1943, hvor han under Anden Verdenskrig flygtede til Sverige.
Ved Sejerøbugten ligger det sommerhus, som Arne Jacobsen opførte til sig selv og familien i 1937. Arkitekturen er nøje tilpasset det omkringliggende landskab og afspejler en række af de værdier, som den nordiske fortolkning af modernismen senere skulle blive kendt for.
I bogen giver kunsthistoriker og adjunkt Martin Søberg og arkitekt og professor Peter Thule Kristensen et indblik i de faktorer, som tilsammen frembragte dette arkitektoniske og kulturhistoriske mesterværk af et hus: Tidsånden i begyndelsen af 1950erne, hele Søholm-bebyggelsen, husets indretning og detaljer, haven og ikke mindst arkitekten bag.
I denne bog tegner Bertel Udsens mangeårige og nære ven, arkitekt Finn Monies, et billede af dét hus, som denne ”far til 300 enfamiliehuse”, byggede til sig selv og sin familie, og et billede af den historiske og arkitektoniske sammenhæng, som Bertel Udsen var en del af. For ganske vist var arkitekten Bertel Udsen på én og samme tid både et produkt af sin tid og forud for sin tid, men samtidig var han også den familiefar, der ville skabe de bedste rammer for sin familie. Og det gjorde han med huset på Bjælkevangen 15 i Lyngby, som han byggede i 1956 og boede i frem til sin død.
Edvard Heibergs funkisvilla fra 1924 repræsenterer et nybrud i nordisk arkitekturhistorie. Det enestående bygningsværk markerer med sit formsprog, konstruktion og farvesætning funktionalismens ankomst i Norden. Læs i denne udgivelse om husets arkitektur, Realeas restaurering og den banebrydende arkitekt.
Arkitekten Halldor Gunnløgsson tegnede i 1959 et hus til sig selv og sin kone, Lillemor. Gunnløgsson var med sit eget hus ved Strandvejen med til at præge 1950-1960´ernes bygning af enfamilieshuse i Danmark under indflydelse af amerikansk og traditionel japansk arkitektur.
Det danske arkitektpar Inger og Johannes Exner er kendt og respekteret som restaureringsarkitekter, og parret har sat tydelige spor i dansk arkitekturhistorie. Deres eget hus i Skodsborg fra 1961 blev begyndelsen på deres særlige tilgang til arkitektfaget.
Maler. Billedhugger. Arkitekt. J.F. Willumsen var en både alsidig og grænseoverskridende kunstner. I 1907 tegnede Willumsen en kombineret bolig og arbejdsplads til sig selv hustruen billedhuggeren Edith Willumsen. Med sit skulpturelle og varierede udtryk betragtes ateliervillaen i dag som et af J.F. Willumsens hovedværker.
Ingeniøren er den danske ingeniør Jørgen Varming; arkitekterne er Eva og Nils Koppel. Sammen skabte de i 1952 dette unikke hus, der ikke blot blev familien Varmings hjem i næsten 50 år, men som også viste helt nye veje for den danske familiebolig og indskrev sig i arkitekturhistorien som et ikonisk værk inden for nordisk boligbyggeri.
Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus i Gentofte er tegnet og opført i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Huset, der indtager en markant plads blandt efterkrigsårenes villaarkitektur, blev erhvervet af Realdania By & Byg i 2004.