Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Inger og Johannes Exners eget hus

Arkitektparret Exners eget hus

tirsdag den 17. september kl. 12:30 - 13:30
Højagervej 11, 2942 Skodsborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Der findes få huse i landet, som man kan pege på og sige: Her begynder et nyt kapitel i dansk arkitekturhistorie. Arkitektparret Inger og Johannes Exners hus i Skodsborg er et af dem. Oplev boligen, som arkitekterne bag den verdensberømte Koldinghus-restaurering byggede til sig selv i 1961.


 FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Inger og Johannes Exners hus i Skodsborg kom til at danne skole for en ny type af parcelhuse, der dukkede op i 1970'erne: Huse, der dyrkede den konsekvente enkelthed. Den velkendte mursten og simpelt fyrretræ er det gennemgående materialevalg i huset, der står som en enkelt længe med ensidig taghældning. Huset er ærligt, enkelt og raffineret. Det taler ind i en ny tids tilgang til boligbyggeri. 

Samtidig blev huset et projekt, som på mange måder blev definerende for resten af arkitektparrets virke og faglige parløb. Sammen har de tegnet flere kirker og er kendt verden over for deres restaurering af Koldinghus.

Huset er desuden specielt, fordi det nærmest ’kravler’ op ad en fredet bronzealdergravhøj med høje lindetræer. Det fortælles, at dette var Struensee og dronning Caroline Mathildes hemmelige mødested, da hoffet residerede på det nærliggende Hirschholm Slot.

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en introduktion til Inger og Johannes Exners hus og virke. Herefter ser vi nærmere på huset og haven med bronzealderhøjen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 billetter til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere, da der er flere mindre trapper i huset.

Arrangementer til dig