Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Vilhelm Lauritzens eget hus

tirsdag den 1. oktober kl. 12:00 - 13:00
Bernstorffsvej 93B, 2900 Hellerup
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vilhelm Lauritzen var en af de ledende skikkelser i udviklingen af modernismen i Danmark med værker som Radiohuset på Frederiksberg og landets første lufthavnsterminal, som endnu bærer hans navn. Hans eget hus er et personligt bud på et parcelhus, der afspejler arkitektens sans for at forene form og funktion med udsøgt smag og materialebrug. 


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Vilhelm Lauritzens eget hus er opført i Hellerup i 1958 som bolig for arkitekten og hans hustru. Huset er et halvt dobbelthus tegnet i sin helhed af Vilhelm Lauritzen, hvis datter, svigersøn og børnebørn boede i den anden halvdel. 

Som type tilhører Vilhelm Lauritzens eget hus den gruppe af parcelhuse, som store danske arkitekter tegnede til sig selv efter krigen, og som kom til at danne skole for det byggeboom, der fulgte i 1960’erne og 70’erne. En hustype, hvor brug kom før borgerlighed, hvor det private var i centrum, hvor hushjælpen var flyttet ud og bilen ind. Det var en tid præget af nye prisbillige materialer som gasbeton og eternit, og hvor arkitekturen var præget af sammensatte flader med store vinduespartier.

Vilhelm Lauritzens hus er en sublim æstetisk oplevelse; skyggekanten ved dørkarmene, som lader partiet træde frem og skaber en reliefvirkning. Listeloftet, som ikke når helt ud til væggen og dermed får loftet til at fremtræde som en selvstændig flade, og de raffinerede overgange mellem trægulve og flisebelægninger.

Huset, som Realdania By & Byg købte i 2022, er gennemgående præget af kontraster; en lukket facade mod vejen og en åben og inviterende facade med store glaspartier mod den private have. Grå, kølige og industrielle materialer som eternitskiffer og gasbeton, der dog er hvidmalet indenfor, kontra varme og levende materialer som træ, marmor samt gule og brune klinker. Læs mere om huset.

Program
Arkitekturhistoriker og projektleder i Realdania By & Byg, Astrid Klingenberg Weiss, tager deltagerne med rundt i og omkring huset og fortæller om arkitekturen og arkitekten bag. 

Tilmelding
Arrangementet er kun for klubmedlemmer, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 pladser. 

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet til kørestolsbrugere. 

Særlige bemærkniger
Huset er lejet ud som privatbolig. Det er derfor ikke muligt at fotografere indenfor. 

Arrangementer til dig