Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Digegrevens Hus i Tønder

tirsdag den 8. oktober kl. 16:00 - 17:00
Vestergade 9, 6270 Tønder
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Få et unikt indblik i Tønder anno 1777. Snirklede detaljer i sandsten pryder indgangen til Digegrevens Hus i Tønder. Kom med på rundvisning og hør om huset, som blev opført i 1777 med et væld af fine detaljer og materialer. Få også fortællingen om den nylige istandsættelse af facaden med de smukke sandsten. 

Træd ind 1700-tallets Tønder, når vi besøger Digegrevens Hus. Få et sjældent indblik i et enestående eksempel på stilretningen senbarok, med et udtryk, der var særligt for tiden og for egnen. 

På rundvisningen oplever du huset fra kælder til kvist og hører om husets historie og den omfattende restaurering, som for 18 år siden sikrede, at forhusets mange unikke detaljer blev bevaret, og at det markante pakhus i baghaven blev transformeret, så dette bindingsværkshus i dag kan bruges i en moderne sammenhæng.

Historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, viser rundt og fortæller undervejs om den nylige istandsættelse af forhusets fine facade.

Digegrevens Hus
Digegrevens Hus med have og pakhus repræsenterer ’Det gamle Tønder’. Byen er en af landets ældste købstæder, og især 1700-tallet blev en blomstringsperiode for byen og egnen. Mod hovedgaden ligger fornemme gavlhuse på smalle parceller og bagved ligger baghuse og pakhuse med ind- og udkørsel til sidegaderne bag byen. Som samlet ejendomme med forhus, pakhus og haveanlæg vidner Digegrevens Hus om denne blomstrende periode for byen.


Program
Kl. 16.00 Historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, viser rundt og fortæller om huset arkitektur, historie og den omfattende restaurering, som huset har undergået.
Kl. 17.00 Arrangementet slutter.

Tilgængelighed
Huset og arrangementet er ikke egnet for dårligt gående, da huset er i flere etager med en del trapper.  

Arrangementer til dig