Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LCA og historiske ejendomme

torsdag den 29. august kl. 13:30 - 15:30
Kalvebod Brygge 31-33 (IDAs mødelokale 212), 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til erhvervsarrangement få inspiration til, hvordan du kan arbejde med LCA i praksis. 

Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme fra 500 års bygningskultur er gennem de seneste tre år blevet udførligt analyseret, og der er udarbejdet livscycklusvurdering for hver enkelt ejendom. 

Vi dykker ned i tallene på tværs af samlingen af ejendomme og giver konkrete eksempler på, hvordan Realdania By & Byg i praksis arbejder med at reducere CO2-aftrykket i både restaurering, drift og vedligehold af de historiske ejendomme. 

Arrangementet henvender sig til aktører med ejendomsporteføljer, som ønsker at arbejde systematisk med at udvikle en mere CO2-venlig praksis, og til rådgivere, entreprenører og håndværkere, som ønsker inspiration til, hvordan man kan hjælpe med at træffe de mest CO2-venlige valg ud fra data om materialernes miljøpåvirkning (EPD’er).

Arrangementer finder sted i forbindelse med en ny opfølgende publikation om LCA i historiske ejendomme, som forventeligt udkommer i juni 2024. I den nye publikation videregiver Realdania By & Byg erfaringer med at bruge LCA i aktuelle restaureringsprojekter, og hvordan LCA nu også er indarbejdet vedligehold og drift/opvarmning. Alle deltager får et eksemplar af den nye LCA-publikation samt de to tidligere publikationer ”Livscyklusvurderinger for historiske ejendomme” og ”Energiforbedring i historiske bygninger”. 


Program

Kl. 14.00-14.05: Velkomst og introduktion til Realdania By & Byg

Kl. 14.05-14.30: LCA er blevet en del af hverdagen i Realdania By & Byg 
Udviklingsdirektør Anne Mette Rahbæk giver en introduktion til Realdania By & Bygs arbejde med LCA som en integreret del af hverdagen i alle projekter.

Kl. 14.30-15.00: Hvordan laver man LCA på 500 års bygningsarv?
Troels Frey Andersen fortæller om det metodeapparat, som er blevet brugt til at lave LCA’er af selskabets 60 restaurerings-projekter. Hør om, hvordan Realdania By & Byg i nye restaureringer nu ser på faktiske mængder og mere produktspecifikke EDP’er i modsætning til tidligere, hvor der kun indgik historiske data og knap så specifikke EPD’er i de retrospektive analyser. Hvordan indsamles data? LCA'erne omfatter nu også CO2-udledningen fra drift og vedligehold. 

Kl. 15.00-15.15: Kort pause med kaffe og kage

Kl. 15.15: LCA i drift og vedligehold af historiske ejendomme
Casper Clement Nielsen, projektleder i driftsafdelingen i Realdania By & Byg, fortæller om LCA i forhold til drift, vedligehold og løbende energioptimering af historiske ejendomme som f.eks. Skagen Grå Fyr.

Kl. 15.40-16.00: Refleksioner og dialog


Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab. 

INTROTILBUD
Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 900 kr). 

 

Arrangementer til dig