Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Danmarks første historicistiske rådhus - Kornerups rådhus i Vordingborg

tirsdag den 14. marts kl. 15:00 - 16:00
Algade 97, 4760 Vordingborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Midt i Vordingborgs historiske centrum, lige overfor Gåsetårnet og borgbanken fra middelalderen, ligger et stykke dansk arkitekturhistorie: Danmarks første historicistiske rådhus fra 1845. Kom med på rundvisning og oplev det unikke nygotiske bygningsværk.

Med sine gule facader, brune vinduesrammer og spidsbuede, gotiske vinduer og døre var Kornerups nye rådhus et udtryk for tidens nye spirende stil: historicismen. Det var i midten af 1800-tallet blevet moderne at genbruge stilistiske virkemidler, hentet i fortidens arkitektur.

Historicismen kom i høj grad til at præge 1800-tallets arkitektur og især de mange rådhuse, der blev opført omkring og efter afskaffelsen af enevælden. Kornerups Rådhus varslede således ikke blot et arkitektonisk nybrud, men også et samfundsmæssigt.

På rundvisningen kommer viser historiker og projektleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, rundt i huset. Du kan opleve: det skakternede gulv med de høje træpaneler i den imponerende hall, og den gamle byrådssal med dertilhørende lysekrone, samt den nye, delvist nedgravede kontorejendom, der sammen erstattede den ikke-fredede arrest i baggården. 

Program
Historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, rundt i huset og fortæller om historien og restaureringen. Turen tager ca. 1 time. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Online-rundvisning
Er du forhindret i at møde op i Vordingborg, kan du også tilmelde dig den online rundvisning samme dag. Læs mere her. 

Tilgængelighed
Der er elevator i bygningen, og en rampe giver adgang til den nye kontorbygning. Nogle dele af det gamle rådhus har dog begrænset tilgængelighed for kørestols- og rollatorbrugere. 

Arrangementer til dig