Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Foredrag om arkitekten Kay Fisker

mandag den 2. maj kl. 16:30 - 18:30
Jarmers Plads 2, 1551 København
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bliv klogere på en af de største danske arkitekter i det 20. århundrede, når lektor og forfatter, Martin Søberg, holder foredrag om Kay Fisker i anledning af bogudgivelsen: Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus.

Endnu et hæfte i serien om Arkitekternes egne huse – bogen om Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus er netop udkommet. I den anledning har Realdania By & Byg Klubben lokket professor ved kunstakademiet, magister i kunsthistorie og forfatter til flere bøger om Kay Fisker, Martin Søberg, til at holde et foredrag om den berømte arkitekt.

Bliv klogere på Kay Fisker; manden bag bl.a. Århus Universitet, stationsbygningerne på Bornholm og Vestersøhus. En mand, der har været toneangivende i dansk etagebyggeri og sat synlige spor i det byggede landskab i en menneskealder. Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus ejes i dag af Realdania By & Byg, som et af Arkitekternes egne huse.

Vi fejrer bogudgivelsen med et glas vin.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Foredrag ved Martin Søberg. Vi holder en kort pause undervejs og slutter dagen af med et glas vin. Arrangementet varer 2 timer.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet afvikles på Jarmers Plads, hvor der er adgang for alle.

Praktisk info
Det er ikke muligt at parkere sin bil på Jarmers Plads. Men du må meget gerne stille din cykel. Ankommer du i bil, så henviser vi til p-anlægget under BLOX for enden af Vester Voldgade – vær obs på, at det tager ca. 10 min. at gå fra BLOX til Jarmers Plads.

Vælger du offentlig transport, så er Vesterport og Nørreport stationer nærmest. Buslinje 5C har et stoppested, som hedder Jarmers Plads. 

Kay Fiskers egen lejlighed
Arkitekterne Kay Fisker og C.F. Møllers etageejendom Vestersøhus fra 1936 repræsenterer dansk modernistisk boligbyggeri, når det er bedst. I nr. 78 tegnede Kay Fisker en lejlighed til sig selv, der sammen med ejendommen i sin helhed afspejler arkitektens virke og på eksemplarisk vis repræsenterer Kay Fiskers begreb ”Den funktionelle tradition”. Kay Fiskers egen lejlighed i Vestersøhus indgår i Realdania By & Bygs samling af over 60 historiske ejendomme, der skal fremme en levende bygningsarv, og som repræsenterer 500 års bygningshistorie.

Jeg vil vide mere