Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Dyrehave Mølle - historiens vingesus i Nyborg

torsdag den 15. august kl. 15:30 - 16:30
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Læn dig tilbage og nyd en virtuel tur rundt i et 25 meter højt, fynsk stykke danmarkshistorie fra 1858, når vi besøger Dyrehave Mølle. På rundvisning i det fredede anlæg får du fortællingen om møllen og bevaringen af et stykke dansk arkitektur- og industrihistorie. I samarbejde Østfyns Museer.

Med sine syv lofter og 25 meters højde rager Dyrehave Mølle op i landskabet omkring Nyborg. I mere end 150 år har den markante gallerimølle været en del af fortællingen om fynske fødevarer og om et erhverv, der i dag næsten er gået i glemmebogen.

I dag er møllens galleri udskiftet, tandhjulene gennemgået og møllestenens stråler hugget skarpe, så møllen igen kan male mel. Det tidligere magasin er indrettet som kontor og fællessal, og garage samt stuehus er omdannet til dobbelthuse med lejligheder.

Sammen med historiker Ditte Larsen fra Østfyns Museer, og Troels Jeppesen, teamleder i Realdania By & Byg, kommer du på rundvisning rundt i mølleanlægget, som Realdania By & Byg restaurerede i 2018-2021. Undervejs hører du om møllens historie og opbygning og Realdania By & Bygs engagement i at sikre det historiske anlæg for fremtiden.

Om Dyrehave Mølle
Dyrehave Mølle er et kulturmiljø og et væsentligt arkitektonisk vidnesbyrd om udviklingen af Danmark fra landbrugs- til videnssamfund. Møllen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur. Læs mere om Dyrehave Mølle.

Om Østfyns Museer
Østfyns Museer driver Dyrehave Mølle og formidler mølle- og fødevarehistorie i og omkring Nyborg Slot, by og opland. Læs mere på Museum Østfyns hjemmeside om Nyborg Slot og Dyrehave Mølle.


Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 15.30-16.30, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig