Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Glasalstrup under restaurering

mandag den 28. juni kl. 15:30 - 16:30
Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af den monumentale administrationsbygning i Hasselager er i fuld gang. Hør om arbejdet med at rense og reparere betonen på det enorme gittertag, og oplev processen med at genskabe det knap tusind kvadratmeter store søjleløse storrumskontor, som i 1965 var et af de første åbne kontorlandskaber i Danmark.

Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst.

Bygningen, som er støbt på stedet, var et nybrud i dansk betonbyggeri. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg har købt og nu er i gang med at restaurere Glasalstrup.

Det enorme betongitter er blevet vasket fri for snavs og alger, og blottede betonskader er blevet repareret. Nu skal betonen males med en særlig beskyttende maling, som forlænger betonens levetid.

Indenfor er håndværkerne i gang med at genskabe det knap tusind kvadratmeter store søjleløse kontorlandskab, som var banebrydende nyt i 1965.

En rest af den originale nålefilt, som dannede et skakternet mønster på storrumskontorets gulv, har ledt os frem til den oprindelige tæppefabrikant, så vi kan genskabe det originale gulv. I storrumskontoret skal der desuden etableres nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske greb som det oprindelige: En stor homogen flade med ovenlys, kunstlys og varmeelementer placeret i samme grid.

Program
Realdania By & Bygs arkitekter, Anders Brüel og Per Troelsen, som leder restaureringen, viser rundt i Glasalstrup og fortæller om bygningen med fokus på den igangværende restaurering.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig.

Tilgængelighed
Glasalstrup er pt. en byggeplads, og arrangementet egner sig derfor ikke for gangbesværede. 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Du bedes medbringe coronapas og bære mundbind under den del af rundvisningen, der foregår indendørs.

Om Glasalstrup
Restaureringen har stået på i cirka et halvt år og forventes afsluttet i slutningen af 2021. Efter endt restaurering skal ejendommen udlejes til erhvervsformål. 
Læs mere om bygningen