Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

6 dages sommerophold på Marskgården i Højer

tirsdag den 11. juni kl. 15:00 - fredag den 16. juni kl. 12:00
Torvet 1, 6280 Højer
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med til den fredede marskgård i Højer til et sommerophold med natur- kultur og madoplevelser i verdensnaturområdet Tøndermarsken, og bliv klogere på arkitektur, byggeskik og områdets historie på kanten af Vadehavets storslåede natur og i grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

6 dage med unikke naturoplevelser, historie og en guidet tur ved lavvande til Hallig Oland. Alt sammen kombineret med sunde og nærende natur-og madoplevelser lavet med lokale fødevarer fra naturens store spisekammer, Nationalpark Vadehavet. Det er bare nogle af de oplevelser, der venter deltagerne på dette sønderjyllandsophold i Højergård, som ”Vadehavets Oplevelser" har sammensat og tilbyder til særpris til Realdania By & Byg Klubben.

Den fredede marskgård Højergård midt på torvet i Højer danner ramme om opholdet. Realdania By & Byg har i 2017-2019 restaureret og transformeret gårdens historiske huse og lade til en ny madlejrskole. Det er sket for at bevare den værdifulde stedbundne bygningskultur og give Højergård nyt indhold og en moderne anvendelse.

Vi skal bo på Højergårds 15 værelser, der er udstyrede med køjesenge, eget bad & toilet. Der kan bo mellem 1 og 5 gæster på hvert værelse. Du deler kun værelse med dem, du bestiller opholdet sammen med (op til fem i et værelse).


 SÆRPRIS til REALDANIA BY & BYG KLUBBEN: Kr. 5.995 kr. per person.


Prisen indeholder:

  • 5 overnatninger på Højergård, alle måltider og aktiviteter. 5 x aftensmad, morgenmad, frokost, vand ad libitum, kaffe/the og sødt.
  • Guidede ture, transport, færger og entréer, lånecykler.
        

Sodavand/øl/vin kan tilkøbes under opholdet.

Har du spørgsmål til opholdet?
Kontakt Morten Riis fra Vadehavets Oplevelser på morten@vadehavetsoplevelser.dk eller telefon 21 62 64 52.
      


DET KOMMER DU TIL AT OPLEVE


Marskgården Højergård
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse. Et 200 år gammelt stuehus fra en af byens marskgårde, en tyskinspireret villa fra 1906 og en lade fra 1700-tallet. Til sammen fortæller de tre bygninger om en særlig byggeskik, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland. I dag ejes Marskgården i Højer af Realdania By & Byg, hvis restaurering skal fremme den levende bygningskultur.

Højer By - Grænselandets byggeskik og arkitektur
Fortælling og guidet rundvisning i Højer by. Højer by er ét af de efterhånden sjældne steder i Danmark, hvor gårde og byhuse endnu ses side om side. Bykernen består af smalle gader og pladser i et varieret forløb, hvor velbevarede bygninger, opført i traditionel byggeskik med egnskarakteristiske træk, danner et levende kulturmiljø. Højers bykerne rummer en af landets højeste koncentrationer af fredede og bevaringsværdige bygninger.

Hallig Oland
Vi skal på heldagstur til Halligen Oland som er en lille hallig i Nordfrisland, der er ca. 2,9 kilometer lang og op til 980 meter bred. Indtil 1634 var Oland forbundet med hallig Langeneß. I løbet af århundrederne blev denne forbindelse ødelagt af stormfloder. Hallig Oland blev også meget mindre. Oprindelig var der 2 værfter, men nu lever alle mennesker på en. Værfter er de eneste forhøjninger, som rager op over vandet, når landet ved højvande og stormflod oversvømmes. 

Urtetur på strandengen med guide
Tøndermarsken rummer et væld af vilde, spiselige planter. På denne tur får du den helt særlig oplevelse, det er at sanke og smage årstidens urter på strandengen omgivet af rigt fugleliv, horisont og højt til himmelen. Vores erfarne naturguider introducerer planterne for dig undervejs. Vi tager fra strandengen tilbage på Højergård, hvor du med en engageret madguide får lov at tilberede en frokost, hvor nogle af de urter du har sanket indgår. Resten kan du tage med hjem og prøve kræfter med i dit eget køkken.

Højer Pølser
Højer Pølser fra 1897, der er ejet af den samme familie i fire generationer, er vel nok Danmarks mest præmierede slagterhåndværkere. Virksomheden har vundet over 300 medaljer ved konkurrencer i ind- og udland og modtaget et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Vi går i køkkenet sammen med slagtersvendene og lærer at lave pølser med de originale ingredienser fra Højer Pølser.

Vidåen og Vadehavet på cykel
Brug lånecyklerne og oplev Vidåens udløb i Vadehavet og se bygningsværket Vidåslusen og forstå dens vigtige funktion. Glæd dig til den smukkeste solnedgang over Vidåen.

Rundtur på Rømø med guide
Rundtur på Rømø hvor vi blandt andet besøger Lakolk strand, Kommandørgården og Tønnisgård Naturcenter hvor vi skal høre om Rømøs historie og storhedstiden som hvalfangere i Nordatlanten. Kaptajnerne på hvalfangerskibene blev kaldt kommandører, og derfor er der stadig flotte kommandørboliger på Rømø, hvor ejerne ikke var bange for at skilte med den nyvundne rigdom. Hvalfangstens storhedstid toppede omkring 1770, hvor der var godt 40 kommandører eller pensionerede kommandører på Rømø. 

Se programmet for opholdet her


    
Opholdet gennemføres ved 15 deltagere. Tilmeldte får besked senest den 1. maj.

Har du spørgsmål om vilkår ved bestilling af ophold?
Find svar under kundeservice, eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig