Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Halldor Gunnløgssons eget hus

Et Mesterværk - Halldor Gunnløgssons eget hus

tirsdag den 27. august kl. 12:30 - 13:30
Rungsted Strandvej 68, 2960 Rungsted Kyst
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev arkitekt Halldor Gunnløgsson eget hus fra 1958 – et mesterværk, der med overlegen elegance tolker datidens ånd og rumopfattelse i et sublimt æstetisk formsprog. Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt.

”Det er et af Nordens mest elegante huse og et af de vigtigste huse,
der er bygget i de sidste 100 år.”

                                                                       - Michael Sheridan i Mesterværker.

Arkitekt Halldor Gunnløgsson hus til sig selv og sin hustru fra 1958 er en begavet fortolkning af datidens ånd. Med personlig elegance formåede han at forene periodens optagethed af det funktionelle med en sublim sans for det æstetiske.

Huset er udtryk for en ny tids rumopfattelse med flydende rumforløb. Gulvet er en ubrudt marmorplade. Japansk arkitektur gav inspiration til udtrykket med sorte silkeslebne træpaneler og få lette skydedøre. Facaderne er lange glaspartier, der lader naturens evigt skiftende farver sætte scenen. Smalle terrasser i træ skaber overgang mellem kystens strandsand på den ene side og havens græs på den anden. 

Halldor Gunnløgsson
Arkitekt Halldor Gunnløgssons klasse på Kunstakademiet var i årevis den mest søgte. Hans tegnestue var en af de mest vindende. Han var yderst begavet og omgav sig med tidens fremmeste arkitekter som Jørn Utzon og Erik Christian Sørensen. På hans værkliste finder man bl.a. Udenrigsministeriet i København, Tårnby Rådhus og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Halldor Gunnløgssons eget hus ved Rungsted Kyst var hans eget værk til sig selv. Et hjem skabt for to personer og med en tilstræbt næsten asketisk enkelthed. Et hus hvor arkitekturen i samspil med omgivelserne fik lov at spille hovedrollen.

Realdania By & Byg købte huset af Lillemor Gunnløgsson i 2006. Huset indgår i samlingen af arkitekternes egne huse og udlejes til privat beboelse.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt og fortæller om huset, arkitekten og historien. Der er tid til selv at gå rundt og opleve huset ude og inde.

Huset er ubeboet på tidspunktet for rundvisningen. Det er tilladt at tage fotos.Tilgængelighed
Huset er i et plan uden dørtrin. Ankomstven til huset sker via skrånende indkørsel med strandsten. Der er et enkelt trin fra omgivelserne op til huset. Haven og stranden kan være en udfordring for brugere af hjælpemidler.

Arrangementer til dig