Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Glasalstrup - indstillet til fredning

onsdag den 29. maj kl. 15:30 - 16:30
Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Det Særlige Bygningssyn har indstillet Glasalstrup til fredning. Hør hvorfor, og oplev den enestående administrationsbygning i Hasselager, der rummer Danmarks måske første søjleløse storrumskontor med genskabt 60’er-inventar.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT


Glasalstrup er tegnet af Aarhus-arkitekten Knud Blach Petersen. I et glashus under et kæmpetag af beton skabte han sammen med bygherren, glasgrossisten J. A. Alstrup, et åbent kontorlandskab uden søjler, hvilket ikke tidligere var set i Danmark. Markant, modigt og moderne.

Administrationsbygningen med det knap 1.000 kvadratmeter store betontag, der nærmest svæver over den lette glasboks, markerede et nybrud inden for dansk betonbyggeri og erhvervsarkitektur, da bygningen blev opført i Hasselager i 1965. Og nu er den monumentale – nærmest brutalistiske – betonbygning indstillet til fredning. 

Realdania By & Byg, som ejer ejendommen, foretog i 2019-2022 en restaurering af betonkonstruktionen og genskabelse af det åbne kontorlandskab. De beskadigede områder på betonen er repareret, bygningens installationer er genetableret i tråd med de oprindelige ideer, og kontorlandskabet er genskabt med de originale 1960’er-materialer som tæppefliser af nålefilt, hessian og fyrretræslameller.

Program
Arkitekturformidler i Realdania By & Byg, Mette Rabølle Sørensen, viser rundt og fortæller om den modige arkitekt, den dristige konstruktion og om det enorme kontorlandskab, der gjorde bygherren landskendt. Du hører også om arbejdet med restaureringen og hvorfor Glasalstrup nu er indstillet til fredning.Bemærk

Glasalstrup er i dag udlejet og indrettet som kontor for virksomheden Kaffekapslen A/S. Storrumskontoret fremstår møbleret og med mobile skillevægge.

Tilgængelighed
Der er niveaufri adgang til hovedindgangen via en rampe.

Arrangementer til dig