Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Glasalstrup under restaurering

mandag den 28. juni kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af den monumentale administrationsbygning i Hasselager er i fuld gang. På denne onlinerundvisning tager projektlederne dig med gennem bygningen og fortæller om arbejdet med at rense og reparere betonen og processen med at genskabe det knap tusind kvadratmeter store søjleløse storrumskontor.

Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst.

Bygningen, som er støbt på stedet, var et nybrud i dansk betonbyggeri. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg har købt og nu er i gang med at restaurere Glasalstrup.

Det enorme betongitter er blevet vasket fri for snavs og alger, og blottede betonskader er blevet repareret. Nu skal betonen males med en særlig beskyttende maling, som forlænger betonens levetid.

Indenfor er håndværkerne i gang med at genskabe det knap tusind kvadratmeter store søjleløse kontorlandskab, som var banebrydende nyt i 1965.

En rest af den originale nålefilt, som dannede et skakternet mønster på storrumskontorets gulv, har ledt os frem til den oprindelige tæppefabrikant, så vi kan genskabe det originale gulv. I storrumskontoret skal der desuden etableres nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske greb som det oprindelige: En stor homogen flade med ovenlys, kunstlys og varmeelementer placeret i samme grid.

Program
Realdania By & Bygs arkitekter, Anders Brüel og Per Troelsen, som leder restaureringen, viser rundt i Glasalstrup og fortæller om bygningen med fokus på den igangværende restaurering. Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag. Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Glasalstrup
Restaureringen har stået på i cirka et halvt år og forventes afsluttet i slutningen af 2021. Efter endt restaurering skal ejendommen udlejes til erhvervsformål. 
Læs mere om bygningen