Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Åbent hus i Knud Friis' eget hus

søndag den 5. maj kl. 13:30 - 16:30
Højen 13, 8220 Brabrand

Oplev Friis & Moltke-arkitektur og dansk brutalisme, når den er allerbedst, når Realdania By & Byg holder åbent hus i arkitekt Knud Friis’ eget hus i Aarhus-forstaden Brabrand. Det er gratis, og alle er velkomne.

Arkitekterne Knud Friis og Elmar Moltke Nielsen var et velfungerende og produktivt makkerpar i dansk arkitekturhistorie. De samarbejdede om stort set alle opgaver og fik afgørende indflydelse på dansk arkitektur med banebrydende projekter både i Danmark og i udlandet. Derfor huskes de i dag sammen og ikke hver for sig.

Men nu får du imidlertid en sjælden mulighed for at se, hvad Knud Friis præsterede som solist. I forbindelse med et lejerskifte slår Realdania By & Byg dørene op til Knud Friis’ hjem gennem mere end 50 år.

Huset, som er opført på en høj i Brabrands bakkede terræn i 1958, er fredet og regnes for et arkitekturhistorisk mesterværk. For med det hus introducerede Knud Friis samtidig en ny arkitektur i Danmark. En arkitektur, der henter sin kraft i brugen af rå materialer og synlige konstruktioner og som blev så kendetegnende for Friis & Moltkes byggerier.

Det kan du opleve:

  • den skrånende naturgrund med storslået udsigt
  • rå vægge i beton med tydelige spor af forskallingsbrædder
  • den oprindelige farveholdning og gulvbelægning
  • tilbygningen fra 1970 med værelser, som er delvist nedgravet i terræn
  • det intime gårdrum indrammet af havemure
  • farverige flader og felter som døre, skydevægge og skabePraktisk
Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.
Huset er pt. mellem lejer og fremstår derfor umøbleret. Fotografering er tilladt.

Parkering
Bemærk, at parkering ved huset ikke er muligt, og at der kun er ganske få parkeringsmuligheder på de nærliggende veje, som er små og smalle.

Af hensyn til områdets beboere anbefaler vi, at du parkerer bilen på Jobcenter Aarhus' p-plads på Silkeborgvej 622 og går resten af vejen op til huset (se hurtigste gårute).

 

Orienter dig på et kort på forhånd og kom i god tid.

Arrangementer til dig