Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Fremtidens seniorbofællesskab

mandag den 23. september kl. 13:00 - 15:30
Galleri 63, Vellingvej 63, 6950 Ringkøbing
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er afholdt.

Vi afholder endnu et erhvervsarrangement om seniorbofællesskaber. Det sker i byudviklingsselskabet Nærheden ved Hedehusene den 28. oktober.

Hvilke ønsker og behov har seniorer til deres kommende bolig? Og hvordan kan fremtidens seniorbofællesskab udformes? Dét sætter vi fokus på ved dette erhvervsarrangement.

I Danmark bliver der flere og flere ældre, og i 2040 vil hver fjerde dansker være over 60 år. Samtidig er det i alderdommen, at ensomheden stiger mest set over et livsforløb. Fællesskab kan være med til at reducere ensomheden. 80.000 ældre overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Men på trods af stor interesse og ventelister findes der i dag kun ca. 7.000 boliger i seniorbofællesskaber.

Derfor går Realdania By & Byg om kort tid i gang med byggeriet af et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen Ringkøbing K, som skal give inspiration til udviklingen af seniorbofællesskaber landet over.

Ved erhvervsarrangementet kommer du tæt på tankerne bag seniorbofællesskabet, og du møder byudvikleren, bygherren og arkitekten bag. På den afsluttende rundtur i den nye bydel, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune, oplever du det store rekreative naturområde og hører om de øvrige byggerier, som er på vej. 

Der vil være god mulighed for spørgsmål og dialog på mødet, og du får konkret viden og inspiration med dig hjem. 


Køb af billet til klubpris til arrangementet kræver et erhvervsmedlemskab. 

INTROTILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 1.050 kr). Læs mere om tilbuddet eller kontakt Lise Vølund Jacobsen for yderligere info på tlf. 22240774 eller lvj@realdaniabyogbyg.dk.


PROGRAM

Kl. 13.00-13.05 Vi byder på en sandwich, mens vi giver en kort introduktion til Realdania By & Byg. 

Kl. 13.05-13.15 Naturbydelen Ringkøbing K – byudvikling med afsæt i naturen. 
Ann Hein, chefkonsulent i Naturbydelen og i Realdania By & Byg, fortæller om visionen for Naturbydelen Ringkøbing K, hvor naturen har været drivkraften for udviklingen af bydelen.

Kl. 13.15-13.40 Seniorbofællesskaber – hvorfor det og hvorfor i Ringkøbing?
Jørgen Søndermark, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, fortæller om baggrunden for projektet, herunder om Realdanias initiativ ”Rum og fællesskaber for ældre”.  Han fortæller desuden om, hvorfor projektet er placeret i Ringkøbing, og hvordan det er tilpasset konceptet for Naturbydelen. Bliv også klogere på, hvordan projektet er udviklet på markedsvilkår, og hvordan boligerne er tilpasset både i størrelse og lejeniveau til forskellige typer seniorer.

Kl. 13.40-13.50 Kort pause med kaffe & kage

Kl. 13.50-14.30: Hvordan kan bofællesskabet som koncept gentænkes og tilpasses livet som aktiv senior? 
Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects, som har tegnet seniorbofællesskabet i Ringkøbing, fortæller om tankerne bag vinderforslaget til det kommende seniorbofællesskab i Naturbydelen: I stedet for ét enkelt fælleshus bygges der flere mindre samlingssteder, og naturen inddrages som omdrejningspunkt for et aktivt udeliv og fællesskab. Han giver indblik i de konkrete valg i forhold til boligernes størrelser, indretning og materialer, og hvordan fælles faciliteter og arealer er indtænkt til at forbedre de sociale relationer og øge livskvaliteten.

14.30-15.30 Rundvisning i det rekreative naturområde
Ann Hein, chefkonsulent i Naturbydelen og i Realdania By & Byg, viser rundt i Naturbydelen, hvor du kan opleve den særlige natur og attraktionerne, som er etableret forud for boligerne samt LAR-systemet, som bidrager til klimasikringen. Hør også, hvordan naturværdierne spiller sammen med det kommende byggeri og om de øvrige byggerier, der er på vej i Naturbydelen. 


Om seniorbofællesskabet 

Seniorbofællesskabet i Naturbydelen er en del af Realdanias initiativ ”Rum og fællesskaber for ældre”, der skal afprøve nye løsninger og tilgange til at udvikle bofællesskaber over hele landet med henblik på at bekæmpe ensomhed blandt ældre og imødekomme en stigende efterspørgsel på seniorbofællesskaber. Realdania By & Byg er bygherre for projektet, som forventes at være klar til indflytning i slutningen af 2020.

Læs mere om seniorbofællesskabet


Om Naturbydelen Ringkøbing K 

Naturbydelen Ringkøbing K er en ny bydel i Ringkøbing, hvor man kan bo midt i naturen, lige ved fjorden og tæt på byen. Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg står bag by-udviklingen. Projektet skal vise, hvordan man kan udvikle en nytænkende, klimasikret og bæredygtig bydel i respekt for- og samspil med det omkringliggende og naturbeskyttede landskab og derigennem understøtte en positiv udvikling af området. 
Læs mere om Naturbydelen Ringkøbing K 

Relaterede produkter

Nyt liv i historiske bygninger - Fra marskgård til madlejrskole

Ved dette erhvervsarrangement kan du få inspiration til, hvordan man kan indtænke nye funktioner i historiske huse og tilgodese lejernes krav til moderne komfort. Med udgangspunkt i vores transformation af en 200 år gammel marskgård i Højer til madlejrskole fortæller bygherren og de kommende lejere om balancegangen mellem brugernes ønsker og behov, bevaring af de historiske bygninger, økonomi og fredningsmyndighedernes krav.

Læs mere

Fællesskab i boligformer og bydele - erfaringer fra den nye bydel Nærheden

Kom med til erhvervsarrangement i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Høje-Taastrup Kommune og bliv klogere på, hvorfor og hvordan man har indtænkt fællesskabet i den nye bydel. Hør bydelens projektdirektør fortælle om de mange tiltag, som skal skabe fællesskabet. Mød også to af bygherrerne og hør deres erfaringer med at investere i seniorbofællesskaber.

Læs mere

Restaureringen af Ballonhangaren: Øjemål og gamle teknikker

Den 100 år gamle Ballonhangar på Islands Brygge i København er en af de eneste tilbageværende af sin slags i Europa. I 2017 købte Realdania By & Byg den fredede bygning og har siden været i gang med at restaurere den. Nu har du mulighed for at opleve den sjældne bygning og blive klogere på det igangværende restaureringsarbejde i selskab med projektets nøglepersoner.

Læs mere

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her