Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Byggemodning i arealudvikling – med fokus på klima og miljø

Mens der er stor fokus på klimabelastningen fra byggeriet med forskellige regelsæt, LCA-værktøjer og certificeringsordninger, er det anderledes med al den byggemodning, som finder sted mellem husene og under jorden. Realdania By & Byg har derfor via en analyse set på, hvordan byggemodning bedst kan tage hensyn til klima og miljø og formidler her nogle af analysens pointer sammen med erfaringer fra Kanalbyen i Fredericia, Køge Kyst, Naturbydelen i Ringkøbing og Nærheden i Hedehusene.

Af: Realdania By & Byg (2023)

99,00 kr.

Realdania By & Byg har med bistand fra COWI fået udarbejdet en analyse af, hvordan byggemodning – som anlæggelse af veje og byrum, parkeringsforhold, kloakering og forsyning mv. - bedst kan tage hensyn til klima og miljø i lyset af den viden og de redskaber, vi har i dag.

I denne publikation formidles nogle af analysens pointer sammen med erfaringer fra arealudviklingsprojekterne Kanalbyen i Fredericia, Køge Kyst, Naturbydelen i Ringkøbing og Nærheden i Hedehusene.

Alle fire projekter tilstræber bæredygtighed både klima- og miljømæssigt, socialt, sundhedsmæssigt og økonomisk. I dag - ti til femten år efter projekternes lancering - er det fortsat sådan, men der er behov for fremadrettet at være endnu mere ambitiøse, når det kommer til at modvirke klimaforandringerne.


Kom til Realdania By & Bygs Klubbens erhvervsarrangement den 16. november i Kanalbyen i Fredericia og hør om, hvordan CO2-udledningen i byggemodningsprocesser i by- og arealudviklingen kan minimeres.

 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem