Byudvikling – strategi, ledelse og værktøjer

Byudvikling handler ikke kun om byens fysiske forandring i form af huse, forsyning og veje. Det er en kompleks opgave og omfatter aspekter som økonomi, vækstinitiativer, sociale indsatser, branding, netværk, jura, kvalitet og bæredygtighed. Det er en krævende ledelsesmæssig opgave på tværs af forvaltninger og ledelsesniveauer, og som strækker sig over meget lang tid.

Kom med til erhvervsarrangement mandag den 16. maj kl. 13.00-16.00 i Nærheden ved Hedehusene og få de aktuelle erfaringer med byudvikling fra hhv. byudviklingsprojektet Nærheden og fra Høje-Taastrup kommune, som ud over at udvikle Nærheden sammen med Realdania By & Byg, også er involveret i udviklingen af bydelen Høje Taastrup C.

Hør om erfaringerne med organisering gennem bl.a. ”selskabsmodellen”, og bliv klogere på hvilke forhold, der er særligt vigtige, når de helt overordnede strategiske beslutninger for byudviklingen skal træffes. Få også  inspiration til, hvordan udviklingsplanen kan hjælpe med at holde retningen, og hvordan man kan arbejde med at skabe kvalitet i byudvikling.

Alle deltagere modtager et gratis eksemplar af Realdania By & Bygs tre publikationer om hhv. strategisk ledelse, udviklingsplaner og kvalitetsledelse.

Bliv erhvervsmedlem og få 2 gratis billetter  eller   Køb billet til arrangementet

Program

Adresse: Kongelysvej 2, 2640 Hedehusene

Kl. 13.00-13.10 Velkomst og introduktion til Realdania By & Byg
Anne Mette Rahbæk, udviklingschef i Realdania By & Byg og kst. projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia og Naturbydelen Ringkøbing K, giver en introduktion til Realdania By & Bygs arbejde.

Kl. 13.10-13.50 Strategisk ledelse af byudvikling
Claus Ravn, chefkonsulent i Realdania By & Byg, fortæller om, hvordan man som kommune får ført sine visioner for en by ud i livet. Hvilken betydning har den organisatoriske ramme for byudviklingen, og hvilke styringsmuligheder har man i 4 forskellige modeller – særligt selskabsmodellen - for organisering af et proaktivt, kommunalt engagement? Hvordan kan udviklingsplaner og kvalitetsledelse indgå som styringsværktøjer, når visionen for byudviklingen skal blive til virkelighed?

Kl. 13.50-14.00: Kort pause

Kl. 14.00-14.40: Hvordan leder man et byudviklingsprojekt i et selskab, og hvordan kan byudvikling også blive en velfærdsudvikling?
Lars Holte, Kommunaldirektør i Høje-Taastrup Kommune, fortæller om Høje Taastrup Kommunes oplevelser, erfaringer og læringer fra kommunens medejerskab af de to arealudviklingsselskaber NærHeden P/S (siden 2013) og Høje Taastrup C P/S (siden 2018). Hvilke ledelsesopgaver kræver et byudviklingsprojekt – i kommunens deltagelse i et arealudviklingsselskab og internt på tværs af kommunens forvaltningsområder, budgetlægning m.v.? Hvilke samspil er der mellem NærHeden P/S og kommunen som henholdsvis myndighed og medejer? Hvordan adskiller NærHeden og Høje Taastrup C sig fra andre af kommunens udviklingsprojekter, og hvilke læringer er der?

Kl. 14.40-15.05 Planer, praksis og status i Nærheden
Ole Møller, projektdirektør i Nærheden, giver en kort introduktion til Nærheden og status for realiseringen af den nye bydel i Hedehusene. Hør om Nærhedens udviklingsplan, og hvordan den er blevet anvendt. Hvordan er fysiske, økonomiske og strategiske ændringer håndteret undervejs? Hvordan tilrettelægger man egen byggemodning, og hvordan er samspillet med investorerne og bygherrerne i praksis? Og hvordan afvejes visioner og planer med de markedsmæssige muligheder?

Kl. 15.05-16.00 Rundvisning i Nærheden
Ole Møller viser rundt i Nærheden og fortæller om bydelens udvikling.

Sådan kommer du med

Sådan benytter du intro-tilbuddet:

1) Tegn et erhvervsmedlemskab ved at udfylde formularen.
2) Vælg gratis velkomstgave. 
3) De 2 gratis billetter til erhvervsarrangementet i Nærheden sendes automatisk pr. mail til den oplyste mailadresse (værdi 1.040 kr.). 
4) Klik på "tilføj til kurv".
5) Indtast herefter jeres virksomhedsoplysninger og vælg betalingsmetode (kreditkort, faktura eller EAN).

Et års erhvervsmedlemskab koster kr. 1.000 ex moms (1.250,- inkl. moms.).

Køb billet til:

Byudvikling – strategi, ledelse og værktøjer
Mandag den 16. maj kl. 13.00-16.00
Nærheden, Kongelysvej 2, 2640 Hedehusene

 

Om Realdania By & Bygs byudviklingsprojekter
Målet med Realdania By & Byg byudviklingsprojekter er blandt andet at finde nye løsninger inden for perspektiver så forskellige som klima, miljø, biodiversitet, forurening, bystruktur, byliv samt social og økonomisk bæredygtighed.

De fire byudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg udvikler sammen med fire kommuner, er: 
Kanalbyen i Fredericia, Naturbydelen Ringkøbing K, Nærheden i Hedehusene og Køge Kyst.

Om Realdania By & Byg Klubben

Realdania By & Byg Klubben følger Realdania By & Bygs arbejde med historiske huse, eksperimenterende byggeri og byudvikling over hele landet. Selskabets projekter og virke formidles gennem klubbens arrangementer og tilbud til private og fagfolk. Som medlem kan man følge projekterne på tæt hold og få adgang til byudviklingsprojekter og enestående arkitektur og huse, der normalt ikke er åbne for offentligheden.

Vi gennemfører ca. 100 arrangementer årligt, herunder ca. 8 erhvervsarrangementer, som er særligt målrettet fagfolk indenfor byggebranchen og kommuner. For yderligere info om erhvervsarrangementer, kontakt Lise Vølund Jacobsen på tlf. 22 24 07 74.

Læs mere om erhvervsmedlemskabet af Realdania By & Byg Klubben

Om Realdania By & Byg

Realdania By og Byg er et datterselskab af foreningen Realdania. Vi fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. Realdania By & Byg har siden 2003 restaureret 50 historiske huse i Danmark - og enkelte i Grønland, udviklet 15 projekter med eksperimenterende byggeri og 5 store projekter inden for by- og arealudvikling.

Læs mere om Realdania By & Byg