Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Jarmers Plads 2 i København

Bygningen på Jarmers Plads 2 er tegnet af arkitekterne Christian, Erik og Aage Holst og opført i årene 1956-59 som kontorhøjhus til Østifternes Kreditforening. Den er et af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen med raffinerede materialer, som i tidernes morgen høstede anerkendelse fra selveste Arne Jacobsen.

Af: Thomas Bo Jensen (2014)

199,00 kr.

Ejendommen er opført i 1956-59 og består af flere sammenføjede bygningsvolumener på i alt 13.000 m2. Fine detaljer og gedigne materialer præger bygningen, som er beklædt med naturstensplader af lysegrå, norsk marmor fra top til tå. 

Den høje, slanke bygning er mere end bare en bygning. Den er også fortællingen om Københavns udvikling, realkredittens opståen og stiftelsen af foreningen Realdania og datterselskaberne Bolius og Realdania By & Byg.

Realdania By & Byg har gennem en nænsom restaurering genskabt en lang række af husets arkitektoniske detaljer, mens andre bygningsdetaljer er bevaret og restaureret med stor respekt for ejendommens alder og originale udtryk. Samtidig er ejendommen indrettet, så den kan fungere som en tidssvarende kontorejendom. Jarmers Plads er rustet til sin fremtid, men solidt funderet i sin samtid.

48 sider, hardback (22x22cm) med fotos og illustrationer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem