Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Statshusmandsbrug i Skovbølling ved Haderslev

Statshusmandsbruget er et stykke dansk kulturarv, der rummer fortællingen om jævne menneskers tilværelse på landet, statslige visioner og personlige drømme om et bedre liv. I 2010-2012 restaurerede Realdania By & Byg det fredede statshusmandsbrug i Skovbølling - et yderst velbevaret eksempel på et husmandssted opført i 1930'erne via statslån og i stilen Bedre Byggeskik.

Af: Jan Knudsen (2012)

199,00 kr.

Mere end 20.000 statshusmandsbrug blomstrede op i det danske landskab i 1899 - 1940'erne. Statshusmandsbrugene blev opført med statsstøtte i enkle, men gode materialer. Alligevel er kun ganske få af dem i dag bevaret intakte.

Et af dem ligger i Skovbølling, otte kilometer nord for Haderslev, hvor den nu afdøde husmand Christian Mink i 1934 opførte et husmandsbrug til sig selv og sin familie. Ejendommen rummer mange levn fra fortiden såsom komfur, fadebur, vinduer og døre i de oprindelige farver, dvs. originale detaljer, som med årene ofte forsvinder i takt med nye ejere og tidens modeluner, men som i dette lille hus fremstod helt intakt.

60 sider helbindsbog, rigt illustreret og med DVD.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem