Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Det Harboeske Enkefruekloster i København

Det Harboeske Enkefruekloster, Stormgade 14 i København, blev købt af Realdania By & Byg i 2006, som gennemførte en omfattende restaurering og nyindretning af den senbarokke bygning frem til december 2008. Denne bog giver et indblik i bygningens arkitektur, historien om enkefrueklosteret og restaureringen af den godt 300 år gamle bygning.

Af: Barbara Zalewski og Jens Andrew Baumann (2008)

199,00 kr.

Den oprindelige bygning blev opført i 1663-69 af landdrost Simon de Pethum. I 1708 overtog Baronesse og Gehejmerådinde Christine Harboe ejendommen. Ved sin død i 1735 testamenterede hun sin gård i Stormgade til oprettelse af et kloster.

I fundatsen stod, at huset skulle være fribolig for "13 fattige og gudfrygtige enker, hvis husbonder havde betjent en eller anden af de charger indført i de fem klasser af den kongelige rangforordning".

Det gamle kloster er gennem tiden blevet udsat for adskillige om- og tilbygninger under ledelse af nogle af tidens fremmeste arkitekter. G.D. Häusser, Laurids de Thurah og ikke mindst Aage Rafn har alle sat deres personlige præg på det Det Harboeske Enkefruekloster.

132 sider (21x21cm) med mange illustrationer, tegninger og fotos.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem