Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Bakkekammen 40 i Holbæk

I denne bog fortælles historien om Bakkekammen 40. Du kan læse om husets tilblivelse og arkitektur samt om den restaurering, som Realdania By & Byg gennemførte efter købet af ejendommen i 2016. Samtidig fortælles historien om boligområdet Bakkekammen, arkitekten bag huset, Ivar Bentsen, og bevægelsen Bedre Byggeskik.

Af: Leif Leer Sørensen og Realdania By & Byg (2019)

199,00 kr.

Da den lokale grosserer Julius Mortensen for godt 100 år siden flyttede ind i sin nybyggede pragtvilla på toppen af Bakkekammen i den vestsjællandske fjordby Holbæk, kunne ingen vide, at netop denne villa sidenhen skulle vise sig at blive et af landets fineste eksempler på den dengang nystartede arkitekturbevægelse, Bedre Byggeskik.

Men det blev den. Og i dag, hvor den store grosserervilla er restaureret fra kælder til kvist, ligger den fortsat lige så smuk og helstøbt på sin bakkekam som for 100 år siden og hæver sig op som et mesterligt skoleeksempel på Bedre Byggeskik. 

I denne bog fortælles historien om villaens tilblivelse og arkitektur og om den restaurering, som Realdania By & Byg gennemførte efter købet af ejendommen i 2016. Samtidig fortælles historien om boligområdet Bakkekammen, arkitekten, som tegnede huset, Ivar Bentsen, og bevægelsen Bedre Byggeskik. 

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem