Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Bent Madsens Gård på Fyn

Bogen om Bent Madsens Gård er fortællingen om det nøjsomme og pligtbårede liv på landet og den bolig, der udgjorde rammerne herfor. Bogen rummer tillige en personbåret beretning om det store arbejde med restaureringen af gården.

Af: Johnny Wøllekær, Niels Erik Jensen og Signe Dinsen og Realdania By & Byg (2020)

199,00 kr.

Bogen om Bent Madsens Gård er fortællingen om det nøjsomme og pligtbårede liv på landet og den bolig, der udgjorde rammerne herfor; en bolig præget af fortidens skikke, lokale traditioner og en ældgammel byggepraksis, som fx. bindingsværkskonstruktion med suler. Denne praksis anvendte man i jernalderen, og på det vestlige Fyn var det stadig metoden helt op i 1800-tallet, når der skulle rejses nye lader og længer på de stolte fynske gårde. 

Bogen rummer tillige en personbåret beretning om det store arbejde med restaureringen af gården: udskiftning af det kraftige bindingsværk, opmuring af tavl med genbrugssten og ikke mindst genskabelse af stuehusets farverige indre.

Bogen er rigt illustreret med både tegninger samt nye og gamle fotos.

Relaterede produkter

Kalines Tanghus på Læsø

Kalines Hus er et fredet tanghus på Læsø fra 1865, som Realdania By & Byg har restaureret for at sikre et af øens få tilbageværende huse med det særegne tangtag.

Læs mere

Priors Hus i Ærøskøbing

En historie om et fint og usædvanligt velbevaret gavlhus fra 1690 i Ærøskøbing. Et indblik i et forbilledligt restaureringsarbejde, som blev iværksat af den københavnske arkitekt Alexis Johannes Prior for 100 år siden, da han købte og restaurerede huset.

Læs mere

Højgården på Sejerø

For de gæster, som i dag lægger vejen forbi Højgården på Sejerø ud for Vestsjællands kyst, er det svært at forestille sig, at denne lille perle for få år siden lå faldefærdig og forladt bag et vildnis af træer og buske. Men sådan var virkeligheden i december 2017, da Realdania By og Byg overtog den lille firlængede Højgården, som havde ligget på sit højdedrag siden 1873 og stået ubeboet hen i mere end 30 år.

Læs mere

Stines Hus på Lolland - lollandsk egnsbyggeskik

Bogen om Stines Hus er fortællingen om landboreformernes store ambitioner og fattigfolks små kår, men også om egnsbyggeskik på Lolland, 1700-tals-farver, et gammelt jernkomfur og andre skæve eksistenser.

Læs mere

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem