Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Højergaard - sønderjysk bygningskultur

I slutningen af 2016 købte Realdania By og Byg hele Højergård, der udgøres af tre unikke bygninger, som tilsammen repræsenterer tre århundreder: stuehuset fra en af områdets store marskgårde, opført i 1823 i traditionel vestslesvigsk byggeskik; en villa i storslået tysk hjemstavnsstil, opført i 1906, hvor Højer var på tyske hænder, samt en lade fra 1700-tallet.

Af: Simon Ostenfeld og Realdania By og Byg (2019)

199,00 kr.

Klubpris: 139,00 kr.

I efteråret 2019 kunne der sættes punktum for en omfattende restaurering af Højergård. I Højergård er der nu skabt en sammenhængende helhed med respekt og forståelse for de tre bygningers særegne historie og unikke bevaringsværdier og vigtigst af alt: Bygningernes sjæl er bevaret.

Ambitionen har været at restaurere og genbruge så meget som muligt, i det omfang det har kunnet lade sig gøre, og i det omfang det giver mening i forhold til bygningernes nye funktioner. Samtidig er det lykkedes at indrette de tre bygninger til gavn og glæde for byen. Som madlejrskole for skoleklasser fra hele landet og som mødested for lokalbefolkningen sikres der liv og aktivitet i bygningerne året rundt, og der skabes arbejdspladser i byen.

Dermed understøttes en i forvejen positiv udvikling i området omkring Tøndermarsken, der hører til blandt verdens fineste naturområder og derfor er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Højergård er et fint eksempel på, hvordan den levende bygningskultur kan fremmes gennem bevaring, forandring og udvikling.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem