Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Marcussens Gård før restaureringen

torsdag den 13. oktober kl. 14:00 - 15:00
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Sæt dig til rette foran skærmen og kom tæt på historien om købstædernes udvikling i 1800-tallet, når vi på denne online rundvisning besøger industrianlægget ”Marcussens Gård” midt i Aabenraa, inden Realdania By & Byg begynder at restaurere det historiske kulturmiljø, der huser landets ældste orgelbyggeri.

Sammen med Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder Frants Frandsen åbner vi torsdag den 13. oktober porten til en spændende baggård midt på gågaden i sønderjyske Aabenraa, hvor der gemmer sig en unik historie. Her bag den gamle port ligger Danmarks ældste orgelbyggeri: Marcussen & Søn. En 200 år gammel produktionsvirksomhed med en beliggenhed i et historisk og velbevaret industrianlæg, hvis ældste og fredede bygningsdele stammer fra begyndelsen af 1700-tallet. 

Hør om overvejelserne for Realdania By & Bygs køb og få indsigt i de første tanker om, hvordan vi vil bevare det fint sammenhængende industrianlæg, som repræsenterer unik kulturarv, og hvor flere fortællinger fletter sig sammen – ikke mindst fortællingen om industrialiseringen i Danmark i 1800-tallet, hvor mange industrier etablerede sig i bykernerne i landets købstæder.

Undervejs kommer vi også indenfor i orgelbyggeriet, hvor direktør, Claudia Zachariassen, fortæller, hvordan man her siden 1830 har bygget, restaureret og vedligeholdt orgler. Flere end 1.100 orgler er gennem tiden blevet skabt i de historiske bygninger - og produktionen er fortsat i fuld gang. 

”Marcussens Gård” indgår nu i Realdania By & Bygs samling af godt 60 historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år. I samlingen vil ”Marcussens Gård” på fornem vis supplere porteføljen af unikke, mindre bynære industrianlæg med betydende kulturhistorisk og regional forankring.

OBS - dette er en online rundvisning.

Læs mere om restaureringen af Marcussens Gård

Læs mere om orgelbyggeriet Marcussen & Søn


 



Sådan deltager du

På dagen for rundvisningen modtager du et kodeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med, når vi sender live, og stil spørgmål undervejs. Eller se optagelsen, når det passer dig, i op til 24 timer efter at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / tlf.: 70 11 06 06

Arrangementer til dig