Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Audiens i Amtmandsboligen

mandag den 21. marts kl. 14:00 - 14:45
Online, arrangementet streames online
NB: Arrangementet kræver tilmelding

En lille konge i lokalsamfundet. Kongeligt udpeget embedsmand siden enevældens indførelse og en naturlig del af købstaden Hjørrings elite. Kom indenfor i de statelige rammer, som arkitekt Hack Kampmann tegnede til amtmanden i 1910, og bliv klogere på arkitekturen, amtmændene og købstaden Hjørring.

Amtmandsboligen i Hjørring blev opført i 1910 som bolig med tilhørende kontor og administration for amtmanden for Nørrejylland. Huset er tegnet af den berømte arkitekt og kgl. bygningsinspektør, Hack Kampmann, der med værker som Toldboden i Aarhus, Marselisborg Slot, Carl Jacobsens villa og tilbygningen til Glyptoteket har sat et markant præg på dansk skønvirkearkitektur.

Amtmandsboligen i Hjørring er et af Kampmanns fineste bygningsanlæg med tilhørende have og samtidig et af de bedste eksempler i landet på et magtens hus sat ind i en lokal og regional sammenhæng. Se de mange håndværksmæssige detaljer, og hør om den store restaureringsindsats i den fredede ejendom.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter fortæller arkitekturhistoriker og kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Astrid J.K. Weiss om byggeriet, restaureringen og livet i det fornemme hus. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål undervejs via chat-funktionen. 

Sådan deltager du
Før rundvisningen (senest den 21/3 kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. 

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Amtmandsboligen
Amtmandsboligen er tegnet af Hack Kampmann i 1910 som embedsbolig og administration for kongens repræsentant i det nordlige Jylland. Amtmandsboligen med de to sidefløje og domestikfløjen mod øst er opført som ét hus 1910. Kort efter blev endnu en administrationsfløj tilføjet mod vest. Bygningen med omliggende haveanlæg, mure, træer og lysthus blev fredet i 2010 og er i dag udlejet til Hjørring Kommune.
Læs mere om Amtmandsboligen

 

Arrangementer til dig