Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Meldahls Rådhus i Fredericia

onsdag den 12. april kl. 13:30 - 14:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

“Pro pace armatus” står der på facaden af det gamle rådhus i Fredericia. ”Væbnet for freden” betyder inskriptionen, der ganske præcist udtrykker Fredericias historiske betydning som forsvarsanlæg. På samme måde er rådhuset et udtryk for sin tid. Tegnet af arkitekt Ferdinand Meldahl og opført i 1860 som byens myndige og magtfulde råd-, ting- og arresthus.

Tag med historiker og teamleder i Realdania By & Byg, Troels Jeppesen, på en ONLINE rundvisning i Meldahls rådhus og hør om restaureringen af de smukke rum og sale, som både afspejler nationens, byens og arkitekturens historie.

Ikke mindst balkonen er et udtryk for, hvordan arkitekturen har været medspiller i fortællingen om nationen og byen, og hvert år den 6. juli, når byen fejrer slaget ved Fredericia i 1848, er balkonen og rådhuset midtpunkt for dagens taler – sådan som den alle dage har været. Takket være en gennemgribende restaurering er husets historie i dag bevaret og kan bæres videre i fremtiden.

Råd-, Ting- og Arresthuset, der er opført i 1860 efter tegning af arkitekt Ferdinand Meldahl, er udtryk for den historicistiske periode i Danmark, hvor inspiration fra tidligere europæiske stilarter blev dyrket frit. Den pavillonagtige bygning repræsenterer således på én og samme tid norditaliensk middelalder og byzantinsk stil, og den regnes for et af Meldahls hovedværker i Jylland. 

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 13.30-14.15, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig