Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Nyt tag til Familien Jensens Gård

torsdag den 21. oktober kl. 14:00 - 15:00
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er kun for medlemmer af Realdania By & Byg Klubben. Er du ikke medlem, så meld dig ind i dag og vælg en billet til arrangementet som gratis velkomstgave. 

Se med online, når vi besøger andelsgården, hvor håndværkere i denne tid er i gang med at lægge nyt tag på avlsbygningerne på andelsgården. Det er lykkedes at finde betonteglsten, der i farve og format er stort set identiske med de originale. Hør om bygningerne, gården og arbejdet med at genskabe tagenes oprindelige udtryk.

Sammen med arkitekt og projektleder Per Troelsen kommer vi rundt og hører det igangværende arbejde på den fredede gård.

Da man byggede andelsgården i år 1900 blev der lagt sort naturskifer til taget på det fine stuehus, mens avlsbygningernes tag fik betonteglsten. I dag, 121 år senere, er dele af tagene på avlsbygningerne udskiftet med eternitplader, og de resterende oprindelige betonteglsten kan ikke mere.

De udtjente originale betonteglsten og eternitplader bliver nu erstattet med nye engelske betonteglsten, som er stort set mage til de originale. Og nu er arbejdet i gang med at udbedre rådskader i tagværket, udskifte lægter og lægge de nye tagsten op, så avlsbygningernes tage igen fremstår et samlet hele, der spiller op mod stuehusets tag med naturskifter.

Kom med, og bliv klogere på, hvordan Realdania By & Byg restaurerer andelsgården, så den kan bidrage til selskabets indsats for at bevare og formidle dansk kultur- og bygningsarv. Undervejs hører vi om arbejdet med taget, og ser indenfor i stuehuset med de fine malede dekorationer, døre og paneler der endnu står med det oprindelige lag maling, som endnu ikke er blevet restaureret.

Program
Realdania By & Byg Klubben byder velkommen. Rundvisningen kombinerer små optagelser on site med muligheden for at få pointer uddybet og stille spørgsmål direkte til Per Troelsen online.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag. Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Familien Jensens Gård
Familien Jensens gård opført i Korup i 1900 var et landbrug skabt til en rationel drift med brug af tidens nyeste produktionsformer. Tidligere var arkitektur og byggeskik i landbruget præget af lokale traditioner. Men sådan var det ikke med gården i Korup. Her var tale om et moderne landbrug opført i tidens nye stil, som fejede hen over hele landet i slutningen af 1800-tallet: Historicismen.

Familien Jensens Gård er et sjældent helstøbt eksempel på den type bondegård, som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen.

Læs mere om gården her