Log ind

Log ind info

Søetatens Pigeskole restaureres - AFLYST

torsdag den 26. november kl. 13:00 - 14:30
Borgergade 111, 1300 København k
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev Søetatens Pigeskole, netop som restaureringen af det imponerende historicistiske værk tager sin start, i selskab med arkitekt Anders Brüel, der tager deltagerne med rundt i bygningen og fortæller om overvejelserne, dilemmaerne, opdagelserne og det praktiske arbejde.

Som en slumrende kæmpe i sten ligger arkitekten B. Seidelins skolebygning fra 1858 i søetatens gamle kvarter, Nyboder. Bygningen repræsenterer den tidlige historicisme og er et enestående eksempel på tidens kvalitetsbevidste institutionsbyggeri. Men nu vækkes den stolte skolebygning snart, når håndværkere og arkitekter rykker ind for at give klasseværelser, frøkenlejligheder og ikke mindst den imponerende aula nyt liv.

Realdania By & Byg har nemlig indledt en omfattende restaurering af bygningen, der vil pågå det meste af et år. Fra trappens firpas i beton og Thorvaldsens gipsrelieffer ved dørene, til gulve, vægflader og træværk – alt skal under kærlig behandling.

Hen over sommeren 2020 har håndværkerne travlt med nænsomt at fjerne uønsket materiale i den 2.300 m2 store ejendom. Først herefter kan arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, sammen med håndværkerne tage fat på genopbygningen af husets interiør.

Realdania By & Byg Klubbens medlemmer inviteres indenfor, netop hvor huset står allermest afklædt; oplev huset, hør om projektet og se, hvordan arbejdet skrider frem bag den tunge skoleport.

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, indleder med fortællingen om bygningens historie og det igangværende arbejde. Herefter tager han deltagerne med en tur rundt i bygningen for at se og høre om det igangværende arbejde med at restaurere det store hus.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Grundet det igangværende restaureringsarbejde og husets karakter er arrangementet ikke oplagt til dårligt gående eller kørestolsbrugere. Har du spørgsmål om tilgængelighed, så kontakt os på tlf. nr.: 70 11 06 06 eller mail klub@realdaniabyogbyg.dk

Om Søetatens Pigeskole
Søetatens Pigeskole er et usædvanligt helstøbt eksempel på historicismens kvalitets- og funktionsbevidste institutionsbyggerier. Ejendommen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.