Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Brutalisme i Brabrand - Knud Friis eget hus kl. 16.30

torsdag den 24. oktober kl. 16:30 - 17:30
Højen 13, 8220 Brabrand
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 1958 opførte aarhusarkitekten Knud Friis en villa til sig selv på en høj i Brabrand. Dengang blev villaen opfattet som aparte. I dag regnes den for et arkitektonisk mesterværk. For med det hus introducerede Knud Friis samtidig en ny arkitektur i Danmark. En arkitektur, der henter sin kraft i brugen af rå materialer og synlige konstruktioner, og som Knud Friis sammen vennen og kollegaen Elmar Moltke kom til at stå i spidsen for.

Friis & Moltke har beriget og begejstret både arkitekter og brugere gennem årtier med værker som Odder Rådhus, Scanticon, Vestervang og Langkær Gymnasium.

Knud Friis’ eget hus, hvor arkitekten levede med sin familie i over 50 år, er et kompromisløst eksempel på arkitektens smag, stil og intention. Karakteristisk for huset er de rå vægge i beton med tydelige spor af forskallingsbrædder, stengulve samt de iøjnefaldende blå, røde og grønne elementer som døre, bjælker og vinduesskodder.

Huset forener muligheden for en storslået udsigt fra opholdsstuen med nærheden til gårdhaven og dens intimitet og milde klima.

Program
Kl. 16.30 Restaureringsarkitekt og arkitekturformidler Dorthe Bendtsen viser rundt og fortæller om husets arkitektur, Friis & Moltke samt Realdania By & Bygs restaurering. Vi begynder udenfor og bevæger os derefter indenfor.
Kl. 17.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Knud Friis’ eget hus
Arkitekt Knud Friis byggede villaen på Højen 13 til sig selv og sin familie i 1958. Huset afspejler mange af de holdninger og greb, som findes i Friis & Moltkes arkitektur. Villaen blev i 2008 fredet af Kulturstyrelsen og i 2011 overtaget og restaureret af Realdania By & Byg.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her