Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Rosenhuset - Tuborgs administrationsbygning i Hellerup

Tuborgs administrationsbygning indtager en markant position i dansk erhvervsbyggeri i årene omkring år 1900. Bygningen er tegnet af arkitekt Anton Rosen og kaldes derfor Rosenhuset. I bogen beskrives Rosenhusets arkitektur og restaurering, som krydres med anekdoter fra tidligere medarbejdere, der giver os glimt af det liv, der har udspillet sig i husets næsten 100-årige historie.

Af: Carsten Thau og Hans Scheving (2010)

199,00 kr.

Klubpris: 139,00 kr.

Rosenhuset på Strandvejen 54 i Hellerup er opført i 1912-14 efter tegning af arkitekt Anton Sophus Rosen (1859 - 1928). Som en af få arkitekter herhjemme lykkedes det ham at få opført bygninger præget af stilarterne l’art noveau og Arts & Crafts, som i Danmark også kaldes skønvirke. Rosenhuset er et af eksemplerne.

Da Realdania By & Byg overtog Rosenhuset i 2007, var det præget af løbende ombygninger og moderne tilpasninger som linoleumsgulv, nedhængte lofter, skydedøre osv. Lange og grundige overvejelser omkring restaureringen førte til sidst til erkendelsen af, at huset skulle tilbageføres til det "gesamtkunstværk", som Rosen i sin tid skabte.

132 sider med mange fotos og illustrationer.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem