Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
J. F. Willumsens eget hus

Willumsens Verden - rundvisning på J.F. Willumsens Museum

søndag den 26. maj kl. 11:00 - 12:00
Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) skabte et ramaskrig i Danmark i 1891. Fra Paris sendte han raderingen ”Frugtbarhed”, der forestillede hans gravide kone, hjem til udstilling på Den Frie i København. Siden da har Willumsen skilt vandene med sin pågående, ofte storladne og til tider ekstreme, figurative kunst. 

Den imposante ateliervilla i Hellerup, som i dag er en del af Realdania By & Bygs samling af historiske huse, er bare et af eksemplerne på de kraftfulde, særegne og farverige værker, som Willumsen skabte så mange af. Mange af Willumsens værker findes i dag på Willumsens Museum.

Program
11.00
I mødes i forhallen med omviseren fra museet, som guider jer rundt i udstillingen ”Willumsens Verden”. 
12.00 Oplev hele museet og se særudstillingen "SOM ET MØL MOD FLAMMEN. WILLUMSEN & BIGUM" på egen hånd.

Entrebillet til museet er inkluderet i prisen. Deltagerne kan derfor selv gå på oplevelse i museet og udstillingerne resten af dagen. 

Om Willumsens Museum
J.F. Willumsens Museum blev åbnet i 1957 i en bygning skabt til formålet af arkitekt Tyge Hvass. Willumsen skænkede hele sin samling af egne værker, sin kunstsamling, ”Gamle Samling”, og sit store arkiv med fotografier, bøger, breve, dagbøger, notater og optegnelser til museet. Dette betyder at museet har et meget omfattende dokumentarisk materiale til belysning af hans værker.

Museet rummer i dag næsten 5.000 værker af J.F. Willumsen og omkring 2.000 værker fra Gamle Samling.
Læs mere om Willumsens Museum

Om Willumsens Ateliervilla
Villaen er tegnet af J.F. Willumsen i 1906 og opført i 1907-08 som bolig for ham selv og hustruen, billedhuggeren Edith Willumsen. Huset kan ses som en del af Willumsens opgør med periodens konventioner inden for kunst og arkitektur. Dets fabulerende arkitektur er bevaret stort set intakt og indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige huse.
Læs mere om J.F. Willumsens Ateliervilla

Arrangementer til dig