Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Italiensk skønhed i Store Heddinge

tirsdag den 31. januar kl. 13:00 - 13:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Om de modebevidste italienere siges det ofte, at deres stil er sofistikeret og elegant - skabt af kvalitetsmaterialer og fine kombinationer af klassiske og ekstravagante elementer. Det samme kan siges om Kochs Tinghus i Store Heddinge; en italiensk skønhed fra 1838 med imponerende hamburgfuger, antikke søjlepartier og murflader i florentinsk renæssancestil. 

Her hviler en række smukke rundbuede vinduer på en bred hvidmalet gesims. Her fremstår den pudsede mur i stueplan med øget tyngde – et virkemiddel kendt fra 1500-tallets Italien. Her giver gedigne teglsten og fremtrædende hamburgfuger husets førstesal en særlig lethed og stoflighed, og her leder et smukt bemalet loft med fabeldyr og frugtmotiver tankerne mod sydligere himmelstrøg.

Huset er tegnet af kgl. bygningsinspektør Jørgen Hansen Koch - en af flere talentfulde elever af klassicisten C.F. Hansen. I den danske arkitekturhistorie repræsenterer huset et vigtigt pejlemærke. Det er nemlig et af de allerførste eksempler på overgangen fra den nyklassicistiske stil til historicismen med den mere frie brug af historiske stilarter.

Se med og stil spørgsmål hjemmefra, når restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i Kochs Tinghus, som regnes for at være et af de sidste rådhuse, der blev opført inden enevældens afskaffelse.

Program
Realdania By & Byg Klubben byder velkommen. Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i huset. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Arrangementet tager ca. 45 min. 

Hvis du i stedet gerne vil deltage i den fysiske rundvisning, kan du tilmelde dig her.

Om Kochs Tinghus
Rådhuset ligger på torvet i den lille købstad Store Heddinge. Sammen med den ottekantede Sankt Katherina Kirke, hører rådhuset blandt byens fremmeste bygninger. Rådhuset er købt og restaureret af Realdania By & Byg i 2011-2013 og er i dag lejet ud til Stevns Kommune.
Læs mere her

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 13.00-13.45, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig