Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Herregårdsophold på Nørre Vosborg

fredag den 4. oktober kl. 14:00 - lørdag den 5. oktober kl. 13:00
Nørre Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Midt i Vestjyllands barske natur ligger Nørre Vosborgs smukke bygninger og et haveanlæg, som sætter fantasien i spil. Det er intet under, at det fredede herregårdsmiljø var blandt de 17 finalister i konkurrencen om titlen som ’Danmarks smukkeste herregård 2018'.

Herregården er kulturarv og enestående arkitektur krydret med 800-års danmarkshistorie. Det er også fortællingen om en særlig egn i Danmark, hvor barske forudsætninger og stærke personligheder skabte en særlig kultur og ånd omkring Nørre Vosborg. Herregården har bl.a. huset en række af Danmarks største adelsslægter.

Sammen med en af de eksperter, der var med til at udvælge finalisterne til ’Danmarks smukkeste herregård’, Niels Peter Stilling, dykker vi ned i herregårdens historie, der går helt tilbage til 1200-tallet. Niels Peter Stilling er Ph.d., foredragsholder og forfatter til bl.a. 'Danmarks Herregårde' og Politikens bog om Danmarks slotte og herregårde.

Og sammen med arkitekt Frants Frandsen, som stod i spidsen for den fire år lange restaureringsindsats, ser vi de historiske stuer, stalde og sale, som i dag er forvandlet til et moderne hotel- og konferencecenter.

Program

Fredag den 4. oktober
Kl. 14.00 Tjek ind.
Kl. 15.00-16.30 Oplæg ved kulturhistoriker, Ph.d. og forfatter Niels Peter Stilling om Nørre Vosborgs historie, borgens bygninger, der rummer fem århundreders stilhistorie og bygherreambitioner, og Nørre Vosborg set i et særligt vestjysk perspektiv. Vi serverer kaffe og kage.
Kl. 18.30 Velkomstdrink. 
Kl. 19.00 3-retters middag i Riddersalen.

Overnatning

Lørdag den 5. oktober
Kl. 8.00-10.00 Morgenbuffet og tjek ud.
Kl. 10.00–12.00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Frants Frandsen viser rundt på borgen og i avlsgården og fortæller om restaureringen, ombygningen og tilbygningen. 
Kl. 12.00 Frokost i restauranten.

Pris
Prisen er pr. person i et delt dobbeltværelse. Prisen indebærer foredrag, rundvisning, kaffe og kage, velkomstdrink og 3-retters middag fredag aften, morgenbuffet, overnatning og frokost lørdag. Øvrige drikkevarer er for egen regning. 

Enkeltværelsestillæg: 318 kr. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er desværre ikke egnet for kørestolsbrugere og dårligt gående grundet herregårdens mange trapper, niveauspring og ujævne terræn.

Bemærk
Har du særlige krav til maden, bedes du notere dette i notatfeltet, når du køber billet, eller give os besked på klub@realdaniabyogbyg.dk

Ønsker du enkeltværelse bedes du ligeledes notere dette ved billetkøb. Tillægget indbetales til Realdania By & Byg Klubben på MobilePay 85497 eller kontooverførsel til Reg.nr. 3001 Konto nr. 3001 79 32 33.  

Det er muligt at booke flere overnatninger på Hotel Nørre Vosborg. Kontakt hotellets reception tlf. 9748 4897.

Arrangementet gennemføres kun ved min. 20 solgte pladser pr. 1. september.

Transport og parkering
Det er gratis at parkere på Nørre Vosborg.

Oplevelser på Holstebroegnen
Tag evt. en tur til Holstebro og oplev den gamle købstad med den berømte Giacometti-figur ’Kvinde på kærre’ eller bare 'Maren', som hun bliver kaldt. Du kan også besøge byens kunstmuseum eller et af de mange andre museer.

Har du mod på en lidt længere køretur, så er herregården Spøttrup, Thorsminde eller Vinderup en mulighed. Er du til naturoplevelser, så byder egnen på storslåede oplevelser lige fra Vesterhavet til skovrige plantager. Læs mere her Visit Holstebro 

Nørre Vosborg
Det er et af de få og mest velbevarede tilbageværende anlæg på egnen, og dets historie kan føres tilbage til 1200-tallet. Nørre Vosborg indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige ejendomme. 
Du kan læse mere om ejendommen her – Nørre Vosborg 

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her