Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

fredag den 13. september kl. 15:00 - 17:00
Vestre Strandvej 10, 9990 Skagen
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Plesner var arkitekten, der om nogen kom til at ’tegne’ Skagen. Med inspiration fra Englands Arts&Crafts-bevægelse og sin fine fornemmelse for stoflighed og materialer banede Plesner vejen for en ny arkitektur, der var tænkt indefra og ud. Oplev hans absolutte hovedværk – Havnemesterboligen i Skagen.

Plesner virkede over hele Danmark, men det var i Skagen, han var lykkeligst, og det var her, at han i 1900-tallets første årtier satte sit største præg. Plesner tog del i tidens radikale strømninger blandt ligesindede arkitekter, der ønskede at befri arkitekturen fra historicismens og akademiets jerngreb.

Plesner arbejdede i næsten fyrre år som Skagens førende arkitekt, og han tegnede alene i Skagen mere end 25 bygninger. Han prægede byen med sin personlige stil, der byggede på den hjemlige tradition, stofligheden i de gammelkendte materialer, det smukke håndværk og helhedsvirkningens betydning.

Havnemesterboligen blev opført i 1905 som byens havnekontor med tilhørende havnemesterbolig samt boliger for to opsynsbetjente. Havnemesterboligen ligger med udsigt over havnen, og bygningen står i dag som et vidnesbyrd på både havnens betydning og ikke mindst havnemesterens position i Skagen.

Kom indenfor og hør om den omfattende restaurering, der revitaliserede Plesners ideer og store fornemmelse for stoflighed og form, der bid for bid med årene var forsvundet bag moderne materialer og ukorrekte tilføjelser. Bagefter kommer vi på byvandring i Skagen og ser nogle af de mange bygninger Ulrik Plesner fik opført i byen. 

Program
15.00-16.00 Rundvisning i Havnemesterboligen ved historiker Troels Jeppesen, Realdania By & Byg.
16.00-17.00 Byvandring med fokus på Plesners arbejder i Skagen. 

Arrangementet er et programpunkt i et weekendophold - læs mere her Weekendophold på Skagen

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe. 

Transport og parkering
Der findes en parkeringsplads umiddelbart ved siden af Havnemesterboligen.

Al transport og parkering er for egen regning.

Bemærkninger
Arrangementet gennemføres kun såfremt weekendopholdet gennemføres.

Havnemesterboligen
Havnemesterboligen indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige ejendomme. Du kan læse mere om ejendommen og se billeder her – Havnemesterboligen 

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her