Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla

tirsdag den 4. april kl. 12:30 - 13:30
Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekternes egne huse står altid og vibrerer på en helt særlig måde. De emmer ofte af en næsten barnlig begejstring for fremtiden og det nye, men samtidig har de noget af det gamle med sig. Det gælder også for Arne Jacobsens hus i Charlottenlund, som han tegnede og opførte til sig selv og sin familie i 1929.

 

Indretningen var gammeldags, men ventilationsanlæggene under vindueskarmene, de særlige messingbakker til urtepotter, stålbordpladerne i køkkenet og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer.

 

Den markante funkisvilla med sin skarpskårne bygningskrop, flade tage og hvidmalede betonmure er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra funktionalismen, og huset står i dag som et ikon for Jacobsens internationale periode.

 

Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Bygningen blev fredet i 1987 og er i dag udlejet til privat beboelse.

 

Program

Arkitektur- og kunsthistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg giver en introduktion til arkitekturen, restaureringen og Arne Jacobsens liv i huset.

Herefter er der mulighed for at se nærmere på huset, haven og tegnestuen.

 

Tilmelding

Arrangementet er for medlemmer af Realdania By & Byg Klubben. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

 

Tilgængelighed

Huset er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.

Program
Arkitektur- og kunsthistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg giver en fælles introduktion til husets arkitektur, arkitekten og livet i huset samt Realdania By & Bygs restaurering. Herefter ser vi nærmere på huset og haven.

Der afholdes flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Dette arrangement er kun for medlemmer. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.