Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Familien Jensens Gård - en mønstergård fra 1900

Familien Jensens fredede gård i Korup på Fyn er et velbevaret mønstereksempel på en dansk gård fra år 1900, da andelsbevægelsen rullede ind over landet. I 2020 købte Realdania By & Byg gården, som nu er bevaret og sikret for eftertiden og tilpasset og indrettet, så den kan fungere som en moderne bolig.

Af: Lene Floris og Realdania By & Byg (2022)

199,00 kr.

Familien Jensens gård blev opført som erstatning for en traditionel bindingsværksgård, der havde tilhørt familien gennem generationer, men som var nedbrændt kort forinden. Den nye gård blev opført som en moderne landbrugsejendom og i en byggestil, der var inspireret af både ind- og udland.

Alle fire længer blev opført i maskinfremstillede teglsten, mens tagene blev belagt med betonsten og skifer, og i staldene blev der bygget med beton, formsten og store jernrammevinduer. Alt sammen materialer, som i takt med industrialiseringen var kommet indenfor rækkevidde. I stuehuset blev der indrettet efter tidens toneangivende arkitekturretning, historicismen, som hyldede de varme farver og et rigt dekoreret interiør med bemalinger på vægge, lofter og døre. 

Efter tre års restaureringsarbejde har håndværkere, konservatorer og højt specialiserede restaureringsmalere sikret gården for eftertiden. I stuehuset er de originale bemalinger og dekorationer på lofter og vægge restaureret, og i de tre avlslænger er gamle vognporte, karlekamre, lade, stalde, vaskehus, hundehus og en underjordisk roekule restaureret og bevaret.

Læs bogen og kom tæt på gården, historien og restaureringen.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem