Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Søetatens Pigeskole

Søetatens Pigeskole i Nyboder

Mange er stoppet op foran hovedporten på Borgergade 111 og har med store øjne betragtet bygningen med det bare murværk og de rundbuede vinduer, der rejser sig majestætisk over Nyboders gule stokke. Men de færreste kender til det liv, der har udspillet sig bag murene på det, der oprindeligt blev opført som Søetatens Pigeskole i 1859.

Af: Dorthe Bendtsen m.fl.

199,00 kr.

Pigeskolen er opført i 1854 af arkitekt Seidelin. Ejendommen blev bygget i forbindelse med udbygningen af Søværnets samlede aktiviteter på Holmen og Nyboder. Funktionen som pigeskole blev opretholdt i knap 10 år, hvorefter ejendommen husede Søværnets Kadetskole helt frem til efter 2. verdenskrig. Pigeskolen har på imponerende vis modstået de værste ødelæggende ændringer i sin 160 år lange levetid, og den er fortsat et værk, som kun de færreste forlader uden at blive berørt. 

I bogen løfter vi sløret for det liv, som gennem 150 år har genlydt i bygningen.

Du kan også læse hele historien om den omfattende restaurering af både taget og hele husets indre, der har genskabt stemningen fra 1800-tallet. 

Bogen er skrevet af arkitekt Dorthe Bendtsen og rigt illustreret med historiske fotos, originale tegninger og nye fotos af Kurt Rodahl Hoppe. 

2. udgave, 1. oplag.

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem