Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Bindesbølls Rådhus i Thisted

Mød arrestforvareren i Thisted anno 1770, læs anekdoter fra arresten og se den arkitekturhistoriske beskrivelse og analyse af Bindesbølls historicistiske rådhusbyggeri fra 1853. Bogen indeholder også en beskrivelse af de restaureringsmæssige udfordringer og valg, der er truffet i forbindelse med den gennemgribende restaurering af Thisteds imponerende rådhusbygning.

Af: Orla Poulsen og Peter Thule Kristensen og Søren Kibsgaard (2014)

199,00 kr.

Thisteds gamle rådhus ligger centralt i Thisted på byens største torv. Det fredede rådhus er opført i 1853 efter tegning af arkitekten Michael Gottlieb Bindesbøll. Bygningsværket er med sit formsprog, konstruktion og farvesætning et af Danmarks meget fine eksempler på historicistiske rådhusbyggerier i provinsen fra perioden.

Bogen giver glimt af byen, husets arrestforvarer og enkelte fangeanekdoter. Den byder på en arkitekturhistorisk beskrivelse og analyse af bygningen. Og ikke mindst indeholder den en beskrivelse af de restaureringsmæssige udfordringer og valg, der er truffet i forbindelse med den gennemgribende restaurering af Thisteds imponerende rådhusbygning, der især har koncentreret sig om at bringe ejendommen tilbage til sit oprindelige udtryk i overensstemmelse med Bindesbølls tanker.

68 sider med mange fotos og illustrationer

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem