Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Kornerups rådhus i Vordingborg

Kornerups rådhus i Vordingborg er historien om Danmarks første historicistiske rådhus opført i 1845 og tegnet af arkitekten Peter Kornerup, der som noget helt nyt indførte elementer af middelalderens gotiske arkitektur i dansk rådhusbyggeri.

Af: Badeloch Vera Noldus og Peter Bering og interview af Mads Bjørn Hansen ved Charlotte Benn (2013)

199,00 kr.

Kornerups rådhus i Vordingborg er historien om Danmarks første historicistiske rådhus opført i 1843-45 og tegnet af arkitekten Peter Kornerup, der som noget helt nyt indførte elementer af middelalderens gotiske arkitektur i dansk rådhusbyggeri og dermed foregreb den spirende historicisme, som siden kom til at præge dansk rådhusbyggeri op gennem 1800-tallet. 

Bogen er fortællingen om det smukke rådhus' historie fra de første ideer lå klar i 1833 til Realdania Bygs overtagelse i 2009. Derudover beretter bogen om den omfattende restaureringsindsats,  som det 170 år gamle hus har undergået til genindvielsen i 2013 samt om nyopførelsen af en moderne, delvist nedgravet bygning, der er opført som erstatning for den tidligere arrest og nænsomt indpasset med respekt for det gamle hus. 

60 sider helbind rigt illustreret med fotos af Lars Gundersen

Allerede klubmedlem?

Klubbens medlemmer handler altid til klubpris.

Skal du være med i vores arkitekturklub?

Eksklusive arrangementer i hele Danmark, kun 199 kr. om året.

Bliv medlem