Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Støberihallerne i Præstø undervejs

onsdag den 1. marts kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev Støberihallerne i Præstø mens restaureringen er i gang, når arkitekt Anders Brüel tager deltagerne med på en online rundvisning bag byggepladshegnet, hvor bygningerne fremstår uden tag og gulv.

I de første måneder af 2023 er Støberihallerne i deres mest destruktive fase. Det takkede shedtag er taget ned og bliver gennemgået af tømrere på jorden. Betongulvene i hallerne er banket op for at frigøre et ældre betongulv nedenunder. Og overalt er murere i gang med at gennemgå og bortskaffe ødelagt murværk inde som ude.

Det virker voldsomt, men det er et afgørende led i restaureringen; for det dårlige og uhensigtsmæssige materiale skal væk, før genopbygningen kan begynde. Målet er at bevare de sunde materialer og sikre de dele af bygningerne, som fremover skal bære historien videre og indgå i den nyindretning, der skal give bygningerne nyt liv og aktualitet i fremtidens Præstø.

I selskab med arkitekt og projektleder for restaureringen, Anders Brüel, besøger Realdania By & Byg Klubben de skraldede bygninger, netop før genopbygningen indledes. På denne online rundvisning får du mulighed for at høre om og se projektet, som det ser ud lige nu. Du kan stille spørgsmål til Anders Brüel undervejs.

Bygningernes tilstand og arbejdets karakter tillader ikke fysiske rundvisninger på dette tidspunkt. Denne online rundvisning er derfor eneste mulighed for at komme bag byggepladshegnet for nuværende.

Program
Arkitekt Anders Brüel viser rundt online og fortæller om restaureringen og den kommende genopbygning af Støberihallerne i Præstø. Udsendelsen varer ca. 45 min.

Sådan deltager du
Før rundvisningen starter modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Læs mere om Støberihallerne i Præstø
Støberihallerne i Præstø udgør et sammenhængende bynært industrianlæg fra sidst i 1800-tallet, der fortæller historien om forandringen af Danmark fra bonde- til industrikultur. Ejendommen indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.
Læs mere her: Støberihallerne i Præstø