Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LCA og historiske ejendomme

torsdag den 29. august kl. 13:30 - 15:30
Kalvebod Brygge 31-33 (IDAs mødelokale 212), 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til erhvervsarrangement få inspiration til, hvordan du kan arbejde med LCA i praksis. 

Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme fra 500 års bygningskultur er gennem de sidste tre år blevet udførligt analyseret, og der er lavet en livscycklusvurdering for hver enkelt ejendom. 

Vi dykker ned i tallene på tværs af samlingen af ejendomme og giver konkrete eksempler på, hvordan Realdania By & Byg i praksis arbejder med at reducere CO2-aftrykket i både restaurering, i drift og i vedligehold af historiske ejendomme. 

Arrangementet henvender sig til aktører med ejendomsporteføljer, som ønsker at arbejde systematisk med at udvikle en mere CO2-venlig praksis, og til rådgivere, entreprenører og håndværkere, som ønsker inspiration til, hvordan man kan hjælpe med at træffe de mest CO2-venlige valg ud fra data om materialernes miljøpåvirkning (EPD’er).

Arrangementer finder sted i forbindelse med en ny opfølgende publikation om LCA i historiske ejendomme, som forventeligt udkommer i juni 2024. I den nye publikation videregiver Realdania By & Byg erfaringer med at bruge LCA i aktuelle restaureringsprojekter, og hvordan LCA nu også er indarbejdet vedligehold og drift/opvarmning. Alle deltager får et eksemplar af den nye LCA-publikation samt de to tidligere publikationer ”Livscyklusvurderinger for historiske ejendomme” og ”Energiforbedring i historiske bygninger”. 


Program

Kl. 14.00-14.05: Velkomst og introduktion til Realdania By & Byg

Kl. 14.05-14.30: LCA er blevet en del af hverdagen i Realdania By & Byg 
Udviklingsdirektør Anne Mette Rahbæk giver en introduktion til Realdania By & Bygs arbejde med LCA som en integreret del af hverdagen i alle projekter.

Kl. 14.30-15.00: Hvordan laver man LCA på 500 års bygningsarv?
Troels Frey Andersen fortæller om det metodeapparat, som er blevet brugt til at lave LCA’er af selskabets 60 restaurerings-projekter. Hør om, hvordan Realdania By & Byg i nye restaureringer nu ser på faktiske mængder og mere produktspecifikke EDP’er i modsætning til tidligere, hvor der kun indgik historiske data og knap så specifikke EPD’er i de retrospektive analyser. Hvordan indsamles data? LCA'erne omfatter nu også CO2-udledningen fra drift og vedligehold. 

Kl. 15.00-15.15: Kort pause med kaffe og kage

Kl. 15.15: LCA i drift og vedligehold af historiske ejendomme
Casper Clement Nielsen, projektleder i driftsafdelingen i Realdania By & Byg, fortæller om LCA i forhold til drift, vedligehold og løbende energioptimering af historiske ejendomme som f.eks. Skagen Grå Fyr.

Kl. 15.40-16.00: Refleksioner og dialog


Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab. 

INTROTILBUD
Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 900 kr). 

 

Arrangementer til dig