Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LCA og historiske ejendomme

tirsdag den 23. januar kl. 14:00 - 16:00
Jarmers Plads 2 (i spisesalen), 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til erhvervsarrangement i Realdanias hovedsæde i København og få inspiration til, hvordan du kan arbejde med LCA og i praksis. 

Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme fra 500 års bygningskultur er gennem de sidste tre år blevet udførligt analyseret, og der er lavet en livscycklusvurdering for hver enkelt ejendom. 

Vi dykker ned i tallene på tværs af samlingen af ejendomme og giver konkrete eksempler på, hvordan Realdania By & Byg i praksis arbejder med at reducere CO2-aftrykket i både restaurering, i drift og i vedligehold af historiske ejendomme. 

Arrangementet henvender sig til aktører med ejendomsporteføljer, som ønsker at arbejde systematisk med at udvikle en mere CO2-venlig praksis, og til rådgivere, entreprenører og håndværkere, som ønsker inspiration til, hvordan man kan hjælpe med at træffe de mest CO2-venlige valg ud fra data om materialernes miljøpåvirkning (EPD’er).


Program

Kl. 14.00-14.05: Velkomst og introduktion til Realdania By & Byg

Kl. 14.05-14.30: LCA er blevet en del af hverdagen i Realdania By & Byg 
Udviklingsdirektør Anne Mette Rahbæk giver en introduktion til Realdania By & Bygs arbejde med LCA som en integreret del af hverdagen i alle projekter.

Kl. 14.30-15.00: Hvordan laver man LCA på 500 års bygningsarv?
Hør om det metodeapparat, som er blevet brugt til at lave LCA’er af selskabets 60 restaurerings-projekter. Troels Frey Andersen viser eksempler på LCA’er af udvalgte afsluttede restaureringsprojekter og gør status på Co2 regnskabet for Realdania By & Bygs samlede portefølje af historiske ejendomme.

Kl. 15.00-15.15: Kort pause med kaffe og kage

Kl. 15.15: LCA i drift og vedligehold af historiske ejendomme
Casper Clement Nielsen, projektleder i driftsafdelingen i Realdania By & Byg, fortæller om LCA i forhold til drift, vedligehold og løbende energioptimering af historiske ejendomme som f.eks. Skagen Grå Fyr.

Kl. 15.40-16.00: Refleksioner og dialog


Alle deltagere modtager et gratis eksemplar af Realdania By & Bygs to publikationer: ”Livscyklusvurderinger for historiske ejendomme” og ”Energiforbedring i historiske bygninger”. 

Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab. 

INTROTILBUD
Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 900 kr). 

 

Arrangementer til dig