Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Poul Erik Thyrrings eget hus undervejs

mandag den 19. juni kl. 13:00 - 13:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vær med online, når Realdania By & Byg Klubben besøger Poul Erik Thyrrings brutalistiske enfamiliehus fra 1969 i selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, der fortæller om restaureringsprojektet. Oplev huset, der næsten er færdigrestaureret og hør om alle overvejelserne for at nå målet.

Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilslørede konstruktioner. Huset repræsenterer en stil og en arkitekt, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige aftryk på ”Velfærdsdanmark” med værker som Panum i København, Københavns Universitet på Amager og Hovedkontoret for Jysk Grundejerkreditforening i Herning. 

Hans eget hus med grø bølgeeternitplader på rødmalet træværk og et indre af gasbetonsten og rå beton kan virke meget fremmed, som det ligger midt i skoven. Men der ligger en følsomhed og en ærlighed bag hvert valg. Og husets kompromisløshed afspejler arkitekten Thyrring til fingerspidserne. 

Realdania By & Byg har ejet huset siden 2021. Gennem et år har huset været under restaurering, som især har fokuseret på facaden, indvendige malingslag og ikke mindst naturen omkring huset. Oplev huset næsten færdigrestaureret, og hør arkitekt Per Troelsen, som har stået i spidsen for arbejdet, fortælle om, hvorfor betongulvet skal behandles som et trægulv fra renæssancen, hvordan man på én gang bevarer og moderniserer et køkken fra 1970'erne, og hvordan man restaurerer et hus med 10 forskellige typer facade. 

Læs mere om Poul Erik Thyrrings eget hus.

Fysisk rundvisning
Du har også mulighed for at tilmelde dig den fysiske rundvisning, der finder sted samme dag i Poul Erik Thyrrings hus. 

Program
En kameramand følger i hælene på på arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, og en vært, mens de viser rundt og fortæller om huset og restaureringen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i chatten undervejs. Udsendelsen varer ca. 45 min.   

Sådan deltager du
Før rundvisningen starter, modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.