Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Følg restaureringen af Støberihallerne i Præstø

onsdag den 7. juni kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bag byggepladshegnet om Støberihallerne i Præstø gemmer sig en historie om industriarkitektur, om restaurering og om håndværk. Hør arkitekt Anders Brüel fortælle om projektet, mens restaureringen og omdannelsen er i gang. Rundvisningen er online.

Derfor skal du se med online: 

  • Du oplever restaureringen, mens den foregår.
  • Du får indsigt i et stykke dansk industri-kultur og den arkitektur som rummede den tidligere industri. 
  • Du bliver klogere på, hvordan Realdania By & Byg har omdannet og restaureret bygningerne. 

Besøger du Støberihallerne i Præstø sammen med Realdania By & Byg Klubben i maj, vil du opleve en ejendom under forvandling. Ud af fortidens ruinøse murstensbyggeri er fremtidens bibliotek og borgerservice ved at rejse sig med nyt tag, nye gulve og nye installationer.

Det savtakkede tag over de gamle støberihaller er blevet restaureret. Den oprindelige konstruktion er bevaret og suppleret med et nyt lag brædder, isolering og vinduer. Det savtakkede tag er et vigtigt arkitektonisk element, der symboliserer bygningernes industrihistorie.

Genopbygningen af bygningernes indre er i fuld gang. De skal alle gøres brugbare med varme, lys og vand til fremtidens brugere. Samtidig må historien aldrig forsvinde. Det er en balancegang, som arkitekt Anders Brüel, der leder restaureringen, har stor erfaring med. Hør ham fortælle om, hvordan man gør en ruin brugbar og samtidig bevarer historien, sparer CO2 og passer på pengene. 

Støberihallerne i Præstø
Støberihallerne i Præstø er opført i 1898 som rammer om byens jernstøberi. Bygningerne blev placeret i Præstø bymidte, og var byens største arbejdsplads i en periode. I 1960’erne blev bygningerne omdannet til bilhandel og værksted.

Realdania By & Byg købte de dengang tomme bygninger i 2020. Formålet er at sikre et bygningsværk, som repræsenterer industrialiseringens indtog i de danske købstæder. Fremadrettet skal bygningerne indrettes som byens hus med bibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv og meget mere.

Bygningerne har været under omdannelse de sidste to år. Uoriginalt materiale er fjernet, der er støbt nye gulve overalt, og så er al træværk gennemgået og mange steder delvist udskiftet. Der er dog stadig lang vej, før bygningerne kan overdrages til den nye lejer: Vordingborg Kommune. 

Program
Sammen med en vært og en kameramand fra Realdania By & Byg Klubben viser arkitekt Anders Brüel rundt og fortæller om restaureringen og omdannelsen af bygningerne. 

Vil du hellere opleve ejendommen på en fysisk rundvisning? Læs mere om besøget samme dag Følg restaureringen af Støberihallerne i Præstø


Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 12.30-13.15, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

 

Arrangementer til dig