Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Støberihallerne i Præstø undervejs

onsdag den 7. juni kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Se med hjemmefra og få direkte indsigt i transformationen af et stykke dansk industriarkitektur. Oplev første led i restaureringsprocessen af Støberihallerne i Præstø med arkitekt Anders Brüel.

Udfordringerne og de faglige beslutninger står i kø, når arkitekter og håndværkere skal omdanne Præstøs gamle jernstøberi til moderne kulturhus.   

  • Hvordan sikrer vi de porøse jernsøjler fra 1800-tallet?
  • Hvordan bevarer vi det oprindelige shedtag?
  • Hvordan genopfører vi den sammenstyrtede hal i relation til resten?

Støberihallerne er opført i 1887, hvor jernindustrien var i en rivende udvikling, og støberier dukkede op i næsten hver en by. Ejendommen er i dag et af ganske få eksisterende industrianlæg, hvor fortidens arkitektur, intention og væsen endnu er til at se. Men bygningerne kræver kærlighed – meget kærlighed!

En hal er styrtet sammen, og de øvrige er tæt på kollaps. Realdania By & Byg købte Støberihallerne i Præstø i 2020 med det formål at sikre bygningernes arkitektur og fortælling men samtidig også finde et nyt formål til det funktionstømte industrianlæg, så der kan skabes en bæredygtig drift, der fremadrettet kan oppebære bygningerne.

Som vi tog hul på 2022, tog håndværkere og arkitekter fat på den fysiske forvandling af Støberihallerne.

Læs mere om Støberihallerne i Præstø

Sådan deltager du
Før rundvisningen starter modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Læs mere om Støberihallerne i Præstø
Støberihallerne i Præstø udgør et sammenhængende bynært industrianlæg fra sidst i 1800-tallet, der fortæller historien om forandringen af Danmark fra bonde- til industrikultur. Ejendommen indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.
Læs mere her: Støberihallerne i Præstø