Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Online: Ejnar Ørnsholts eget hus efter restaureringen

tirsdag den 5. marts kl. 11:30 - 12:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekt Ejnar Ørnsholts charmerende hus er restaureret og klar til en ny familie. Oplev huset når arkitekt Frants Frandsen viser rundt bag de lyserøde mure og fortæller om de historiske farver, det nye køkken, og om restaureringen fra start til slut. 
 

Derfor skal du se med online:

  • Du oplever huset restaureret og nyistandsat.
  • Du får indsigt i husets historie og dets arkitektur.
  • Du hører arkitekt Frants Frandsen fortælle om farverne, det nye køkken og den lyserøde facade.

 

Konservatorer, tømrere, malere og elektrikere har gennemgået hver en sten og hvert et malingslag på arkitekt Ejnar Ørnsholts eget hus i Nakskov. Efter to år med restaurering stråler det charmerende hus og står som et værdigt minde om arkitekten, som tegnede 1900-tallets Nakskov.

Et væsentligt aspekt i arbejdet med at restaurere huset har været at genskabe husets oprindelige farver, fordi de spiller en væsentlig rolle i husets karakter. Også husets facade har fået ny overflade og står igen i sin oprindelige lyserøde, indfarvede puds.

Huset er skabt som bolig for Ejnar Ørnsholt og hans familie. Og husets fremtid bliver ligeledes som bolig for en familie. Derfor er der indsat et nyt køkken. Køkkenet er lavet af en snedker i en stil tro mod huset. Derudover er nyere vinduer fjernet, væltede vægge er rejst igen, og så er der kommet nyt badeværelse.

Arkitekten fortæller
Arkitekt Frants Frandsen var med den dag, Realdania By & Byg i 2021 overtog nøglerne til huset. Og han har ledt hele restaureringen fra start til slut. Til rundvisningen kan du høre ham fortælle om arbejdet med at sikre huset - de første undersøgelser af malingen, de svære prioriteringer mellem nyt og gammelt, de æstetiske beslutninger om stil og ikke mindst håndværket på huset, som er opført før moduler blev standart.

Du kan også høre Frants Frandsen fortælle om arkitekten Ejnar Ørnsholt, hvis formåen og styrker som arkitekt kommer klart til udtryk i den måde han anvendte materialer, sammensætter farver og evnede at kombinere arkitektoniske virkemidler og inspiration.

Ejnar Ørnsholts hus er opført i nyklassicistisk stil med noter af Bedre Byggeskik og engelsk cottage-stil. Huset står som en tidlig og personlig repræsentant for Ørnsholts virke. Det rummer den indsigtsfulde fornemmelse for godt byggeri, som kendetegner Ørnsholts lange karriere på tværs af stilarter.

Program
På onlinerundvisningen kan du høre og se arkitekt og projektchef i Realdania By & Byg Frants Frandsen, når han går rundt i huset og fortæller om restaureringen. Udsendelsen varer ca. 45 min, og du kan stille spørgsmål undervejs. 

Du kan også opleve huset fysisk: Rundvisning i Ejnar Ørnsholts eget hus efter restaurering 


 

Sådan deltager du
På dagen for rundvisningen modtager du et kodoeord, som giver adgang til at se rundvisningen på www.realdaniabyogbygklubben.dk/oplev-hjemmefra
Se med når vi sender live kl. 11.30-12.15, og stil spørgmål undervejs. 

Se rundvisningen, når det passer dig
Onlinerundvisningen bliver optaget og kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Har du spørgsmål om onlinerundvisninger?
Find svar under kundeservice eller kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk  / Telefon 70 11 06 06

Arrangementer til dig