Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Fra tomme bygninger til levende bygninger - foredrag i Odense

mandag den 4. juli kl. 16:30 - 18:00
Oluf Bagers Mødrene Gård, Nørregade 29, 5000 Odense C.
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Fra nedlagt kostald til eksklusiv hotelfløj. Fra forladt garage til nyindrettet familiebolig. Fra pakhus anno 1800-tallet til moderne kontorlokaler. Hør om Realdania By & Bygs arbejde med at transformere historiske ejendomme og forvandle tomme og udtjente bygninger til levende bygninger.

Nogle af Realdania By & Bygs historiske ejendomme er ikke alene restaureret; de er også transformeret. Fælles for de transformerede bygninger er, at deres oprindelige funktion var udtjent, og disse bygninger har i dag fået helt nyt indhold, liv og leben. 

I Skagen er et fyrtårn blevet til fugleoplevelsescenter og restaurant.
I Odense er et gammelt pakhus blevet til kontorpladser.
I Præstø skal byens jernstøberi omdannes til bibliotek og moderne kulturhus.

Det er blot tre eksempler på transformationer af historiske bygninger, som indgår i Realdania By & Bygs store ejendomsportefølje. 

Program
Til dette foredrag i Oluf Bagers Mødrene Gård i Odense præsenterer Astrid Weiss og Mette Rabølle Sørensen, arkitekturformidlere i Realdania By & Byg, endnu flere konkrete eksempler på transformationer og fortæller, hvordan udtjente historiske bygninger kan ændre funktion og få helt nyt indhold, men stadig bevare deres oprindelige ansigt udadtil og stadig spille sammen med deres historiske omgivelser.

Du får bl.a. et indblik i:
- Hvorfor og hvornår det kan være nødvendigt at transformere historiske ejendomme til nye formål.
- Hvilke af Realdania By & Bygs over 60 historiske ejendomme der er blevet transformeret.
- Hvordan man transformerer historiske og i nogle tilfælde fredede bygninger uden at gå på kompromis med bygningernes bevaringsværdier.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Arrangementer til dig