Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
J. F. Willumsens eget hus

J.F. Willumsens verden – rundvisning på Willumsens Museum

søndag den 14. november kl. 10:30 - 11:30
Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Malerier, keramik og byggeri. Kunstneren og arkitekten bag den rosa ateliervilla på Strandagervej i det højborgerlige Hellerup efterlod sig en omfangsrig produktion af værker – og mange af dem satte danskernes sind i kog. Kom tæt på kunstneren på rundvisning i ”Willumsens Verden”. 

Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) skabte et ramaskrig i Danmark i 1891. Fra Paris sendte han raderingen ”Frugtbarhed”, der forestillede hans gravide kone, hjem til udstilling på Den Frie i København. Siden da har Willumsen skilt vandene med sin pågående, ofte storladne og til tider ekstreme, figurative kunst. 

Den imposante ateliervilla i Hellerup, som i dag er en del af Realdania By & Bygs samling af historiske huse, er bare et af eksemplerne på de kraftfulde, særegne og farverige værker, som Willumsen skabte så mange af. Mange af Willumsens værker findes i dag på Willumsens Museum.

Kom med på rundvisning i udstillingen ”Willumsens Verden” med en omviser fra museet, og få mulighed for på egen hånd at udforske særudstillingen ”Det eksperimentelle jeg – Edvard Munch og fotografiet”, der giver et interessant indblik i Munchs fotografiske eksperimenter og forbindelser mellem hans fotografi og grafik.

Program
Kl. 10.30 Vi mødes i forhallen med omviser Vibeke Sandby og bliver delt op i to grupper. Den ene gruppe bliver guidet rundt i ”Willumsens Verden”, mens den anden gruppe selv udforsker særudstillingen ”Det eksperimentelle jeg – Edvard Munch og fotografiet”
Kl. 11.00 Grupperne bytter rundt.
Kl. 11.30 Oplev hele museet på egen hånd.

Entrebillet til museet er inkluderet i prisen. Deltagerne kan derfor selv gå på oplevelse i museet og udstillingerne resten af dagen. 

Tilmelding
Som medlem af Realdania By & Byg Klubben kan du købe to billetter til medlemspris. Ønsker du flere billetter end to, skal du betale fuld pris for de øvrige. Erhvervsmedlemmer kan købe op til 10 billetter til medlemspris.

Tilgængelighed
Du kan læse mere om tilgængelighed på Willumsens Museums hjemmeside

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Om Willumsens Museum
Willumsens Museum blev åbnet i 1957 i en bygning skabt til formålet af arkitekt Tyge Hvass. Willumsen skænkede hele sin samling af egne værker, sin kunstsamling, ”Gamle Samling”, og sit store arkiv med fotografier, bøger, breve, dagbøger, notater og optegnelser til museet. Dette betyder at museet har et meget omfattende dokumentarisk materiale til belysning af hans værker. Museet rummer i dag næsten 5.000 værker af J.F. Willumsen og omkring 2.000 værker fra Gamle Samling. Læs mere om Willumsens Museum

Om Willumsens Ateliervilla
Villaen er tegnet af J.F. Willumsen i 1906 og opført i 1907-08 som bolig for ham selv og hustruen, billedhuggeren Edith Willumsen. Huset kan ses som en del af Willumsens opgør med periodens konventioner inden for kunst og arkitektur. Dets fabulerende arkitektur er bevaret stort set intakt og indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige huse. Læs mere om J.F. Willumsens Ateliervilla