Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Familien Jensens Gård under restaurering

tirsdag den 4. maj kl. 16:30 - 17:30
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tømrere, murere og malere er i fuld gang med at reparere avlsbygningerne på tag og fag og udskifte nedslidte og tærede bygningsdele og materialer. Kom indenfor, og bliv klogere på, hvordan Realdania By & Byg bevarer den fredede og firelængede mønstergård fra andelstiden.

I landsbyen Korup nær Odense findes et sjældent helstøbt eksempel på den type bondegård, som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen.

Nu instandsætter Realdania By & Byg den firelængede og fredede gård, så den kan bidrage til selskabets indsats for at bevare og formidle dansk kultur- og bygningsarv.


Program
Realdania By & Byg Klubben besøger gården med projektleder Per Troelsen, som fortæller om det igangværende arbejde og de restaureringsfaglige dilemmaer, der opstår undervejs.


Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

BEMÆRK: Der er både en fysisk og en online rundvisning, som du kan melde dig til på denne dag.

 

 

Om restaureringen af Familien Jensens Gård
De historiske bemalinger i stuehuset er delvist gemt væk, og der er stille i stuerne på Familien Jensens Gård. Men udenfor er håndværkere i gang med at arbejde på avlsbygningerne. Som udgangspunkt er arbejdet på gården i Korup almindeligt vedligeholdelsesarbejde, som ikke har været udført i en hel del år.

Taget på en del af avlsgården er dog så medtaget, at det skal skiftes, og en del at tagværket skal restaureres. Det, sammen med det gamle hønsehus, som stort set er rådnet bort, giver nogle interessante restaureringsmæssige overvejelser, som vi glæder os til at dele med rundvisningens deltagere.

Når alle arbejder på avlsbygningerne er afsluttet, står stuehuset for tur. Her skal de historiske bemalinger og interiører sættes i stand som en del af restaureringen af stuehuset. Når restaureringen er gennemført, skal hele ejendommen lejes ud, ligesom de øvrige ejendomme i Realdania By & Bygs portefølje af historiske huse.

Læs mere om Familien Jensens Gård


Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere.

 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig